Advokat Anđelić: “Jovan Vukotić nije oštetio državu” - Volim Podgoricu

Advokat Anđelić: “Jovan Vukotić nije oštetio državu”

Advokat Branko Anđelić, pravni zastupnik Kotoranina Jovana Vukotića, kazao je da je evidentna senzacionalnost krivične prijave protiv njegovog branjenika, koja je podnijeta dvije godine nakon što su istražitelji, kako tvrde, pribavili dokaze.

Policija je sredinom sedmice saopštila da sumnjiče Vukotića za utaju 22.800 eura poreza.

Tog Kotoranina policija je označila kao jednog od vođa škaljarskog klana, ali je on demantovao te navode.

“Simptomatično je da tužilaštvo uvijek po par godina u fiokama drži predmet protiv Vukotića, uvijek godinama izviđaju, i onda iz samo njima znanih razloga pokreću postupke, a na osnovu ‘dokaza’ koje su imali još prvog dana”, kazao je Anđelić.

Advokat tvrdi da će svima biti jasno o kakvom se predmetu radi, onog trenutka kada se vještak izjasni da li je Vukotićevim “pravnim poslom država oštećena makar za euro”.

“Evidentna je senzacionalnost krivične prijave, koja pledira da joj vjerujemo na riječ. Pogotovo kada se ima u vidu da je osumnjičeni Vukotić obuhvaćen krivičnom prijavom baš sad,  a svi dokazi pribavljeni su jos prije dvije godine. Konačno, nadam se da su tužilaštvo i policija ovako profesionalni i revnosni kad je u pitanju svako privredno društvo u Crnoj Gori. Ne bi me iznenadilo da Vukotić za par godina odgovara i za to što se nekad, negdje, nepravilno parkirao”, rekao je Anđelić.

Policija sumnjiči navodnog vođu škaljarskog klana da je 1. aprila 2014. godine Privrednom sudu podnio predlog za pokretanje stečaja u njegovom preduzeću “V2”, sakrivajući da u butiku ima garderobu vrijednu 142.800 eura.

Tvrde da je tu garderobu prodao dva dana kasnije preduzeću “V2 – Multi Brand” i na taj način izbjegao plaćanje poreza.

Vukotić je početkom juna “Vijestima” ispričao da policija dvije godine pokušava da mu namjesti utaju poreza.  Tada je saopštio da su određene policijske strukture prvo pokušale da mu namjeste da je prao novac, a da su onda “prešli” na utaju poreza.

Još se ne zna da  li je Jovan Vukotić zakonito hapšen

Tužilaštvo ni nakon 19 mjeseci nije utvrdilo da li je Vukotić 11. novembra 2014.  nezakonito uhapšen i odveden u spuški zatvor. Taj predmet pet puta “seljen” je iz tužilaštva u tužilaštvo. U januaru ove godine Specijalno tužilaštvo vratilo ga je u rad kolegama iz novskog Osnovnog, ocjenjujući da predsjednik kotorskog

Osnovnog suda Branko Vučković nije zloupotrijebio službeni položaj izdavanjem naloga za hapšenje navodnog vođe škaljarskog klana. Iz novskog tužilaštva “Vijestima” su odgovorili da je predmet u fazi izviđaja.

“U toku izviđaja uzeta je izjava od prijavljenog i više drugih lica, te pribavljeni spisi od drugih sudova, državnih ustanova i organa koji se odnose na predmetni slučaj. Po završetku izviđaja biće donijeta odluka”, piše u odgovorima iz tužilaštva u Herceg Novom.

Vukotić je sredinom novembra 2014. godine uhapšen na graničnom prelazu Sitnica. Ekspresno je  odveden na izdržavanje jednogodišnje kazne zatvora, iako mu pravosnažna presuda nije bila uručena.

Njegov branilac, advokat Goran Rodić,  tri dana kasnije je zbog nezakonitog hapšenja podnio krivičnu prijavu protiv Vučkovića,  policije, Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, podgoričkog Višeg suda. Uprava policije od 12. novembra 2014. godine ne odgovara na pitanja  “Vijesti” o hapšenju Vukotića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com