Krivična prijava protiv načelnika Komunalne policije - Volim Podgoricu

Krivična prijava protiv načelnika Komunalne policije

Mreža NVO sjevera podnijela je protiv v. d. načelnika Komunalne policije Pljevlja Zorana Peruničića krivičnu prijavu zbog,kako su kazali, nesavjesnog rada u službi i dokazanih zloupotreba.
Oni tvrde da je Peruničić skinuo tablu sa zgrade u kojoj se nalaze kancelarije te službe.

“Drskost, bezobrazluk i nerazumnost Peruničića se ogleda i u tome što je samovoljno i bez ikakvog valjanog razloga skinuo službenu tablu sa ulaza u službene prostorije službe Komunalne policije i na taj način pokazao do sada nezabilježenu i nezapamćenu samovolju i drskost. On je protivzakonito i samoinicijativno ukinuo kontrolu radnog vremena, tako da su u noćnim satima građani izloženi teroru buke iz ugostiteljskih objekata koji ne poštuju radno vrijeme“, saopšteno je iz Mreže NVO sjevera.

Vjeruju da je to uradio da građani ne bi znali gdje su službene prostorije Komunalne policije:

“I na taj način smanjio broj nezadovoljnih koji dolaze da podnesu prijave i zatraže angažovanje ove službe. Građani su ogorčeni na rad Komunalne policije i postoje brojne žalbe i ozbiljne primjedbe na njen rad“, piše u saopštenju.

Iz Mreže NVO sjevera ističu da su “bezbroj puta pokušavali da javno ukažu na pasivan odnos Komunalne policije i nefunkcionisanja službe“.

Kažu da je rad Komunalne policije više nego loš i da niko ne pomišlja da uvede kakav-takav red u tu službu.

“U nekoliko navrata smo tražili reorganizaciju službe, da se podstakne njihov rad i krene u rješavanje nagomilanih problema u oblasti komunalnog uređenja grada, uništenih lokalnih saobraćajnica, sankcionisanje nesavjesnih građanja i zaštitu građana od buke. Niko se godinama ne osvrće na naše i zahtjeve građana Pljevalja, pa smo na razne načine preko državnih organa ukazivali na zloupotrebe i uzaludno pozivali na odgovornost. Nedavno je upravni inspektor Predrag Radovanović kontrolisao poslovanje ove službe i ustanovio brojne nepravilnosti i obećao da će naložiti njihovo otklanjanje, a mi, izgleda, uzaludno očekujemo reagovanje i drugih nadležnih službi“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se iz budžeta Opštine Pljevlja izdvaja ogroman novac za rad te službe, uključujući i obuke za zaposlene u Centru za obuku u Danilovgradu.

“Na taj način se bespotrebno troši novac iz budžeta, a koristi od ove službe nema ama baš niko. Zaposleni komunalni policajci, redari, vozači primaju plate, naknade za topli obrok, za prevoz, mobilne telefone, naknadu za gorivo za službena vozila, za registraciju i održavanje tih vozila, a ukupni rezultati njihovog rada su ravni nuli, jer se ni onaj mali broj prekršajnih naloga koje napišu ne realizuje, niti uspije da naplati. Tako da povratnih sredstava od podnesenih prijava koje bi doprinjele punjenju budžeta uopšte nema“, ističu iz Mreže NVO sjevera.

Oni tvrde da je prije šest mjeseci tadašnji v. d. načelnika Komunalne policije Pljevlja podnio ostavku, a da je glavni administrator Opštine, bez neophodne zakonske procedure i donošenja rješenja o imenovanju, imenovao novog vršioca dužnosti te službe, “koji je samo nastavio staru praksu nerada i potpunog javašluka“.

“Zapanjujući je pasivan odnos službe glavnog administratora, kabineta predsjednika Opštine, kao i odbornika u lokalnom parlamentu, koji bi trebali da štite interese građana i zatraže od Skupštine opštine da se Služba komunalne policije reformiše i reorganizuje ili da se potpuno ukine, jer ovakva kakva je ne služi ničemu osim bespotrebnom trošenju novca svih građana Pljevalja“, piše u saopštenju.

Ističe se da krivična prijava protiv Peruničića neće biti i jedina, jer su u pripremi i krivične prijave protiv jednog broja komunalnih redara i policajaca koji su se takođe oglušili o zakonske propise i zloupotrebili svoj službeni položaj.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com