OLUJA U CRNOJ GORI: Potonuo GLISER, 6 putnika 2 sata bilo u moru! (VIDEO) - Volim Podgoricu

OLUJA U CRNOJ GORI: Potonuo GLISER, 6 putnika 2 sata bilo u moru! (VIDEO)

Iznenadna oluja, pljusak, grmljavina, grad, iznenadili su mnoge danas, jer se nebo, i bukvalno, zamračilo u roku od nekoliko minuta.

Međutim, najneprijatnije su bili iznenađeni oni koji su spas od paklenie vrućine koja traje već nekoliko dana, potražili na crnogorskim plažama.

Najgore je, izgleda bilo na bečićkoj plaži, odakle su kupači bježali u panici, kada je počelo da grmi i duva tako snažan vjetar koji je nosio konstrukcije, ležaljke, suncobrane…

HAOS NA BEČIĆKOJ PLAŽI: Vjetar nosio konstrukcije, ležaljke, suncobrane, kupači bježali u panici!

U Podgorici je pao grad veličine oraha, a snažna kiša, praćena olujnim vjetrom i grmljavinom trajala je oko sat vremena .

 

Foto ćitalac
Foto ćitalac

U PODGORICI padao grad veličine ORAHA (FOTO/VIDEO)

U barskom akvatorijumu, od Sutomora pa sve do Buljarice, je Služba traganja i spasavanja Uprave pomorske sigurnosti (STS UPS) provela cijelo popodne spašavajući nautičare.

“Oko 18 sati izvukli smo iz mora šestoro lica koji se nalazili u gliseru koji je potonuo neke dvije milje od Maljevika prema otvorenom moru. Oni su proveli u moru puna dva sata, dobro su promrzli, no, na sreću, sve smo ih dopremili u Bar”, izjavio je za “Vijesti“ nešto prije 19 sati kapetan Vladan Radonjić, pomoćnik ministra pomorstva koji kao v.d. direktora UPS danas lično vodi spasilačku akciju na gliseru STS.

On je dodao da se na Crnom rtu, između Maljevika i Čanja, u nevremenu na Crvenu plažu nasukala velika, 15 metara duga jedrilica na kojoj je bilo petoro lica,međutim,u trenutku dolaska glisera STS, jedrilica je već bila napuštena.

“Dobili smo infirmnaciju da je neko već preuzeo ova lica sa jedrilice i dopremio ih u Bar. U 18:40 krenuli smo ka Buljarici, gdje se na Maloj plaži nasukala mala pedolina sa trojicom mladića”, dodao je Radonjić.

Početak akcije bio je oko 15 sati, kada je STS po pozivu u pomoć izašla da prihvati u tegalj oštećeni gliser bez pogona, u kojem su bili mušlarac i  žena. Oni su dovučeni do Gata V Luke Bar gdje je ženi data infuzija, a potom je prebačena u Dom zdravlja, srećom bez opasnosti po vitalne funkcije.

“Sva lica koja smo spašavali su naši državljani, a na našem plovilu smo imali pomoć ukrcanih pripadnika plovne jedinice Granične policije MUP-a. Bura nije bila najavljena u vremenskom izvještaju, zbog čega su nautičari i bili nepripremljeni”, zaključio je Radonjić u telefonskom kontaktu sa “Vijestima“.

Portal mondo.me objavio snimak sa plaže Kamenovo. Pogledajte kako je tamo bilo:

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com