PAŠTICADA FEST: Fešta uz meso, vino i Rozgu - Volim Podgoricu

PAŠTICADA FEST: Fešta uz meso, vino i Rozgu

Početak ljeta u Budvi sinoć je svečano označila jedna od najatraktivnijih gastronomsko-muzičkih fešti – “Pašticada fest“, koju je u Petrovcu organizovala Turistička organizacija.

Bogat kulturno-zabavni  program i kulinarski specijaliteti i ove godine privukli su hiljade posjetilaca koji su ispunili gradsku rivu.

Feštu je otvorila budvanska Gradska muzika, koja je predvođena mažoretkama prodefilovala rivom.

“Naš glavni cilj je, osim promocije Petrovca kao autentičnog mjesta na Budvanskoj rivijeri, i promocija tradicionalne primorske kuhinje i stvaranja što kvalitetnijeg i sadržajnijeg ugođaja turistima. Radi se o manifestaciji koja promoviše pašticadu, tradicionalno primorsko jelo, uz bogat muzički program i program za djecu. Cilj nam je promovisanje naše kuhinje, koja je ujedno i dio turističke ponude, ali i brend naše zemlje, kao i da se bogatim kulturno-umjetničkim programom privučemo što veći broj posjetilaca i da kraj juna i početak jula  učinimo turistima interesantnijim”, kazala je direktorka TO Budva Jelena Rađenović.

e32101898d861a14f23c0533623ec358

Na punktu  na gradskoj rivi,   besplatno je služeno 1.500 porcija primorskog specijaliteta, koji su od stotinu kilograma prvoklasnog mesa pripremili kuvari  iz “Udruženja šefova kuhinja Crne Gore”,  uz pomoć osoblja petrovačkog hotela “Palas”.

Turisti su u dugačkim redovima strpljivo čekali da dođu do parcije.

Kao dodatak pašticadi, posjetioci su mogli i da degustiraju poznata crnogorska vina, koja su služena na šandu “Slatki i vinski kutak”.

Uporedo sa degustacijom, na glavnoj bini odvijao se  dječji program, u okviru koga je nastupio Šanta Panta sa animatorima.

Muzički program otvorio je bend “Cuba”, a potom se za zabavu pobrinula hrvatska pjevačica Jelena Rozga.

459e20e1cb35bc2900d7d2832d0d03d1

Tačno u ponoć nebo iznad Petrovca osvijetlio je veliki vatromet, koji je ujedno označio i kraj fešte.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com