Povrijeđenu braću Nikodina i Novicu Čabarkapu tukli u betonjerci - Volim Podgoricu

Povrijeđenu braću Nikodina i Novicu Čabarkapu tukli u betonjerci

Bra­ća Ni­ko­din i No­vi­ca Ča­bar­ka­pa te­že su po­vri­je­đe­ni u tu­či u plje­valj­skom lo­ka­lu „Ro­man­sa“, a na­kon to­ga, umje­sto da im bu­de uka­za­na me­di­cin­ska po­moć, oni su pri­ve­de­ni u po­li­ci­ji­sku sta­ni­cu, gdje su, ka­ko tvr­di nji­ho­va po­ro­di­ca, do­dat­no mal­tre­ti­ra­ni. Dan ka­sni­je su pre­ba­če­ni u Kli­nič­ki cen­tar, gdje su za­dr­ža­ni ra­di opo­rav­ka. Na­kon tu­če, bra­ća Ča­bar­ka­pa su pr­vo po­ve­de­ni u Hit­nu po­moć, a po­tom ih je po­li­ci­ja pri­ve­la u plje­valj­ski Cen­tar bez­bjed­no­sti. Ka­ko tvr­de, je­dan od po­li­ca­ja­ca ko­ji ih je pra­tio do Hit­ne po­mo­ći po­čeo je da uda­ra No­vi­cu Ča­bar­ka­pu ka­da je tra­žio da iza­đe va­ni da za­pa­li ci­ga­re­tu. Po­tom su Ča­bar­ka­pe vra­će­ne u Cen­tar bez­bjed­no­sti Plje­vlja, gdje su, i po­red te­ških po­vre­da, za­dr­ža­ni do pet sa­ti iz­ju­tra, ka­da su pu­šte­ni. Po­što su se lo­še osje­ća­li, pri­ja­te­lji i ro­đa­ci su ih opet po­ve­li do plje­valj­ske bol­ni­ce, oda­kle su hit­no pre­ve­zni u Kli­nič­ki cen­tar u Pod­go­ri­ci.
Po­ro­di­ca tvr­di da je Ni­ko­din na­kon ba­ti­na u po­me­nu­tom plje­valj­skom lo­ka­lu iz­gu­bio svi­jest. On je, ka­ko tvr­de, i to­kom ju­če­ra­šnjeg da­na imao ja­ke bo­lo­ve u pred­je­lu gla­ve.
Sa No­vi­com smo po­ku­ša­li da us­po­sta­vi­mo te­le­fon­ski kon­takt, a on je na na­še te­le­fon­ske po­zi­ve od­go­vo­rio po­ru­kom da ni­je u mo­guć­no­sti da pri­ča jer mu je vi­li­ca po­lo­mlje­na, zbog če­ga su mu lje­ka­ri ugra­di­li me­tal­nu ši­nu.
Je­dan ro­đak bra­će Ča­ba­r­ka­pa ka­zao nam je da je ne­pri­hva­tlji­vo po­na­ša­nje plje­valj­skih lje­ka­ra ko­ji Ča­bar­ka­pe, i po­red te­ških po­vre­da ko­je su za­do­bi­li, ni­je­su od­mah upu­ti­li na bol­nič­ko li­ječe­nje. On tvr­di da je u ne­dje­lju uve­če u lo­ka­lu „Ro­man­sa” de­set lju­di tu­klo Ni­ko­di­na i No­vi­cu.
Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma, bra­ća su svra­ti­la u po­me­nu­ti lo­kal, gdje im je sa­op­šte­no da je kraj rad­nog vre­me­na i da ne mo­gu do­bi­ti pi­će. Na­kon to­ga je do­šlo do pre­pir­ke i sva­đe, a bra­ća Ča­bar­ka­pa su iz­gu­ra­ni iz lo­ka­la. Oso­blje u lo­ka­lu im je po­tom pre­da­lo jak­nu i je­dan mo­bil­ni te­le­fon, ali je u lo­ka­lu ostao još je­dan te­le­fon. Ka­da je Ni­ko­din ušao unu­tra da tra­ži te­le­fon uz odo­bre­nje oso­blja, do­šlo je do tu­če, pri če­mu je de­set li­ca na­sr­nu­lo na Ča­bar­ka­pe. Pre­ma istom iz­vo­ru, Ni­ko­din je u vi­še na­vra­ta uda­ren sto­li­com po gla­vi. Čla­no­vi nji­ho­ve po­ro­di­ce tvr­de da su vra­ta lo­ka­la bi­la za­klju­ča­na dok je tra­ja­la tu­ča ka­ko Ča­bar­ka­pe ne bi mo­gle da iza­đu va­ni. B. Je.

Vo­di­li smo ih u bol­ni­cu

Iz Upra­ve po­li­ci­je je sa­op­šte­no da su ne­tač­ni na­vo­di po­ro­di­ce bra­će Ča­bar­ka­pa iz Plje­va­lja da su ih dr­ža­li u pri­tvo­ru u Cen­tru bez­bjed­no­sti Plje­vlja iako su bi­la po­vri­je­đe­ni, kao i da je je­dan od po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka za­dao udar­ce pri­ve­de­nim li­ci­ma.
– Ta dva li­ca pr­vo su od­ve­de­na u Me­di­cin­ski cen­tar u Plje­vlji­ma, gdje su od­bi­li pri­ma­nje te­ra­pi­je, a po­tom su do­ve­de­na u CB Plje­vlja, gdje su da­li iz­ja­ve. Oni su na­kon da­va­nja iz­ja­va na­pu­sti­li pro­sto­ri­je CB Plje­vlja bez za­dr­ža­va­nja. Slu­žbe­ni­ci CB Plje­vlja su pre­ma nji­ma po­stu­pa­li pro­fe­si­o­nal­no i za­ko­ni­to. De­žur­na slu­žba CB Plje­vlja je 20.6.2016. go­di­ne, u 1.50, ano­nim­no oba­vi­je­šte­na da je u Tr­šo­voj uli­ci u Plje­vlji­ma, od stra­ne dva ne­po­zna­ta li­ca, po­lo­mlje­no sta­klo na ugo­sti­telj­skom objek­tu „Ro­man­sa“. Na li­ce mje­sta je upu­će­na pa­tro­la In­ter­vent­ne je­di­ni­ce CB Plje­vlja, ko­ja je is­pred lo­ka­la za­te­kla N.Č. (27) i N.Č. (25), sa vid­nim po­vre­da­ma gla­ve i ru­ku, na­kon če­ga su ta li­ca od­ve­ze­na na me­di­cin­ski pre­gled. U slu­žbi Hit­ne me­di­cin­ske po­mo­ći N.Č. i N.Č. su od­bi­li pri­ma­nje te­ra­pi­je i sla­nje kod hi­rur­ga na pre­gled, što je kon­sta­to­va­no u iz­vje­šta­ju lje­ka­ra Hit­ne me­di­cin­ske po­mo­ći. Na­kon uka­za­ne lje­kar­ske po­mo­ći, li­ca su pri­stu­pi­la u CB Plje­vlja, gdje su od njih pri­ku­plje­na oba­vje­šte­nja na okol­no­sti pri­ja­vlje­nog do­ga­đa­ja, na­kon če­ga su na­pu­sti­li pro­sto­ri­je CB Plje­vlja. Oni, da­kle, ni­su za­dr­ža­va­ni u po­li­cij­skim pro­sto­ri­ja­ma ni­ti su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci pre­ma nji­ma upo­tre­blja­va­li fi­zič­ku si­lu. Slu­žbe­ni­ci CB Plje­vlja su iste no­ći pri­ku­pi­li oba­vje­šte­nja od se­dam li­ca ko­ja su se na­la­zi­la u ugo­sti­telj­skom objek­tu „Ro­man­sa“. O do­ga­đa­ju je oba­vi­je­šten dr­žav­ni tu­ži­lac u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Plje­vlji­ma. Ra­de­ći na ra­svje­tlja­va­nju ovog do­ga­đa­ja, slu­žbe­ni­ci CB Plje­vlja su po­tom po­šli u MC Plje­vlja, gdje su na pri­jem­noj am­bu­lan­ti hi­rur­škog odje­lje­nja oba­vi­li raz­go­vor sa dok­to­rom, ka­da su oba­vi­je­šte­ni da su N.Č. i N.Č. za­do­bi­li te­ške tje­le­sne po­vre­de i da su upu­će­ni u Kli­nič­ki cen­tar u Pod­go­ri­ci ra­di da­ljeg li­je­če­nja.

(Dan)

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com