Velika Britanija dobija novi referendum ako pristane da je EU čuva? - Volim Podgoricu

Velika Britanija dobija novi referendum ako pristane da je EU čuva?

Britanski ministar zdravlja Džeremi Hant tvrdi da bi Velika Britanija mogla da održi drugi referendum o članstvu u Evropskoj uniji ukoliko postigne dogovor s EU kojim bi dozvolio potpunu kontrolu svojih granica po pitanju migranata, navodi Rojters.

Rojters prenosi da je Hant ovo napisao u pismu koje je juče objavio britanski dnevni list “Dejli telegraf”.

Prema Hantu, britanski premijer koji bi na toj funkciji naslijedio Dejvida Kamerona trebalo bi da dobije šansu da pregovara sa Briselom prije nego što Britanija preda obavještenje o napuštanju EU u roku od dvije godine, kako bi se britanskoj javnosti ponudio bilo kakav dogovor o migraciji.

“Dakle, prije nego što sat počne da otkucava, trebalo bi da ispregovaramo dogovor i ponudimo ga britanskom narodu, bilo na referendumu ili putem manifesta Konzervativne partije na novim parlamentarnim izborima”, naveo je Hant.

Rojters navodi da je urednik političke rubrike magazina “Spektejtor” juče na Tviteru napisao da će se Hant “vrlo vjerovatno” kandidovati za nasljednika Kamerona na mjestu premijera.

“Skaj njuz” je sinoć objavio, a Rojters prenio, da i britanski ministar za rad i penzije Stiven Kreb razmatra opciju da se kandiduje za Kameronovog nasljednika na funkciji predsjednika vlade Velike Britanije.

Britanska televizija je, pozivajući se na neimenovane izvore, javila da će Kreb i državni sekretar za preduzetništvo Sadžid Džavid, koji su bili za ostanak Britanije u EU, ispitati raspoloženje među poslanicima Konzervativne partije u parlamentu o njihovoj zajedničkoj kandidaturi, pri čemu bi Džavid trebalo da postane ministar finansija.

1 komentar

  1. Giving thanks for your write-up. I know that with today’s complicated world, folks have many beliefs and this has made it to be really hard for learners just like me. However, you have made the idea very easy for me to fully grasp and I now have the awareness of the correct thing. Your own continued reputation as among the top experts about this topic may be boosted through words associated with appreciation from subscribers like me. Thanks, once more.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com