ADVOKATA PREBILI POLICAJCI: Vezali ga lisicama i gazili po licu! - Volim Podgoricu

ADVOKATA PREBILI POLICAJCI: Vezali ga lisicama i gazili po licu!

Milana Maleševića, banjalučkog advokata, prebila je policija u jednom kafeu u Gradišci.

Kako se navodi, teško su ga pretukli samo zato što je tražio od policajaca da se predstave i pokažu značku, što su oni dužni da učine na zahtjev građanina.

Prema riječima svjedoka, desetak policajaca upalo je u kafić 26. juna, oko jedan sat iza ponoći, i odmah krenuli da maltretiraju prisutne.

Iako policija tvrdi da je bila riječ o raciji, svjedoci su izričiti da niko od policajaca nije pomenuo raciju. Svi prisutni su dali na uvid lična dokumenta, i sam Milan Malešević, koji je zatražio od policajca da mu pokaže broj policijske značke.

Foto: Slobodan Vasković Blog
Foto: Slobodan Vasković Blog

Tada je krenuo haos. Policajce je teško uvrijedio Maleševićev zahtjev i počeli su da ga tuku. Tačnije, uslijedilo je pravo premlaćivanje. Sve dok ga nisu oborili. Oni koji ga nisu tukli, držali su ruke na pištoljima.  Maleševića su vezali lisicama, oborili na pod, pa su mu stali nogom na vrat. Posledica gaženja su teške povrede na licu.

Malešević nije pružao nikakav otpor, a kada su prestali sa gaženjem, podigli su ga i dodatno mu pritegli lisice. Nanijeli su mu velike povrede po zglobovima ruku.  Potom su ga odveli u stanicu, gde je maltretiranje nastavljeno, a nisu dali ni čašu vode, koju je tražio, niti mogućnost da obavi telefonski poziv.

Interesantno je da su svjedoci Maleševićevog premlaćivanja došli tokom noći pred Policijsku stanicu da daju izjave o događaju, ali policija nije htjela da ih sasluša.

Audio zapis svjedoči o dramatičnim događajima i iz njega je jasno da je Malešević zaista tražio samo broj značke i ništa više. Takođe je jasno da prisutni u kafeu traže od policije da prestane da tuče Maleševića, ali, nažalost, njihove njihove molbe nisu uslišene.

(Blog Slobodan Vasković)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com