DPS Rožaje upozorava vlast: Uoči izbora ne dijelite placeve - Volim Podgoricu

DPS Rožaje upozorava vlast: Uoči izbora ne dijelite placeve

Ukoliko rožajska Skupština u četvrtak usvoji odluku o besplatnoj dodjeli placeva, u predizborni proces krenuće se kršenjem leks specijalisa, koji predviđa sprečavanje svih zloupotreba državne imovine u političke svrhe.

To su ocijenili iz opozicionog DPS-a, nakon što je na dnevni red Skupštine uvrštena dodjela zemljišta na trajno korišćenje bez nadoknade za 32 osobe, od kojih većina pripada vladajućoj Bošnjačkoj stranci (BS).

Saopštili su da će tražiti odlaganje te tačke dnevnog reda do okončanja izbora.

“Ovo nijesu redovna materijalna davanja i sve što ima ovakav karakter se smatra zloupotrebom državnih resursa u političke svrhe… Leks specijalis, čiji su cilj slobodni i fer izbori, reguliše odnose koji treba da spriječe zloupotrebu državnih resursa, a ovo je klasičan primjer gdje BS preko kolektivnog organa iste zloupotrebljava. Ukoliko ta odluka prođe, a s obzirom da je leks specijalis već stupio na snagu, to će značiti da je BS preko svojih ljudi u lokalnoj upravi, odnosno preko SO, počinio i krivično djelo”.

Iz DPS-a su najavili da će njihovi odbornici napustiti zasjedanje, ukoliko se ta tačka dnevnog reda ne odloži.

“Inače smo zainteresovani za svaki vid pomoći našim sugrađanima, u skladu sa zakonom, ali ne i onda kada se isti krši, što je u ovom slučaju evidentno.

Iz kabineta predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

U predlogu odluke se navodi da se zemljište poklanja osobama u stanju socijalne potrebe radi rješavanja stambenog pitanja.

“Sve parcele nalaze su u granicama Detaljnog urbanističkog plana Opštine Rožaje. Za sprovođenje ove odluke zadužena je Direkcija za imovinu i zaštitu prava”, piše u predlogu odluke.

Predviđeno je da osobama u stanju socijalne potrebe budu podijeljeni placevi površine od 200 do 620 metara kvadratnih.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com