Krapović: Medin da podnese ostavku zbog političke korupcije i kupovine odbornika Pozitivne - Volim Podgoricu

Krapović: Medin da podnese ostavku zbog političke korupcije i kupovine odbornika Pozitivne

Lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović zatražio je od direktora Komunalnog preduzeća Đorđa Medina da odmah podnese ostavku, zbog političke korupcije i kupovine nekadašnjeg odbornika Pozitivne Crne Gore Časlava Perovića.

Krapović se oglasio nakon što su odbornici Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta Mijomir Pejović i Đorđe Vujović iznijeli dokaze da je Peroviću dat stan u zgradi Fonda za solidarnu stambenu izgradnju od 98 kvadrata, kao nagrada što je omogućio skupštinsku većinu vladajućem DPS.

Oni su naveli da je Peroviću osim stana, Komunalno preduzeće mimo zakona  “stvorilo” radno mjesto sekretara Upravnog odbora za šta dobija platu od 1.500 eura. Oni su pozvali Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ispita cijeli slučaj.

“Medin treba da odmah podnese ostavku. Činjenice i dokazi izneseni na konferenciji za medije odbornika Vujovića i Pejovića ga jasno upućuju na takav potez. Umjesto što pokušava da objasni neobjašnjivo, neka kaže ko je, imenom i prezimenom i na osnovu čega preporučio gospodina Perovića za mjesto Sekretara UO Komunalnog preduzeća doo Budva. Kako to, da se to imenovanje poklopilo sa momentom prelaska gospodina Perovića i drugih korumpiranih odbornika  u SO Budva iz opozicije u vlast, i to vlast koja  je prvo počivala na krađi izbora i kupovini ljudskih duša, a sada već duže vrijeme počiva i na političkoj korupciji, po već sada poznatom sistemu “kupi odbornika/poslanika pa vladaj”, kazao je Krapović.

On je dodao da Medin treba da kaže zašto je u dopisu odbornicima od 20. juna 2016. godine, na kojem je njegov potpis, negirao da je Perović stambeno pitanje rješavao preko Komunalnog preduzeća Budva te naveo da ne zna ništa o tome, iako je 27 novembra 2015. poslao urgenciju-molbu Crnogorskom fondu za solidarnu stambenu izgradnju, takođe sa njegovim potpisom,u kojoj moli za izdvajanje stambene jedinice za “potrebe rješavanja stambenog pitanja radnika Perović Časlava”.

“U toj molbi gospodin Medin navodi brojne zasluge gospodina Perovića, te kako je gospodin Perović jako bitan za rad i funkcionisanje “krovnog organa upravljanja” iako je radno mjesto koje je dobio od DPS  izmišljeno da se zbrine odbornik Perović kako bi nastavio da pruža podršku vlasti u Budvi. Medin čak ide u krajnost da u svojstvu direktora  Komunalnog preduzeća navodi da je gospodin Perović odbornik u SO Budva i član više radnih tijela?!”, naveo je Krapović

Prema riječima Krapovića građanima treba da je jasno da su upravo oni najdirektnije pogođeni ovakvim odnosom DPS-a Budva-organizovane kriminalne grupe, čiji je gospodin Medin autentični predstavnik.

“Mi, građani Budve smo taoci takvog odnosa i korupcije koja cvijeta u Budvi, političke i ukupne. U Budvi se danas ni sjednica SO ne može zakazati dok korumpirani odbornici ne dobiju ono šta žele,a sve to što oni traže, a što im DPS i ljudi poput gospodina Medina daju je naše vlasništvo i mi građani to plaćamo. Sve ovo znaju i odobravaju u vrhu DPS-a na čelu sa gospodinom Đukanovićem, kao što su znali i odobrili svaku zloupotrebu i krađu u Budvi decenijama unazad. Gospodine Medin, ne trebaju nama nemušta objašnjenja i demanti, svima je jasno da je ovakav način “namicanja” većine svim sredstvima, modus operandi i zaštitni znak DPS-a Crne Gore, nego treba da odmah podnesete ostavku a objašnjenja i odbranu ćete dati u institucijama sistema”, poručio je Krapović.

Medin je juče odbacio optužbe opozicije navodeći da je Perović, kao i još 23 radnika toga preduzeća predloženi da od svoga novca kupe stanove kod Fonda, dok je Perović ocijenio da je riječ o neosnovanim napadima političkih protivnika, te pozvao nadležne da ispitaju imovinske kartone opozicije.

1 komentar

  1. Hi, Neat post. There’s a problem along with your web site in internet explorer, could test this… IE nonetheless is the marketplace leader and a huge element of folks will miss your magnificent writing due to this problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com