Nakon napada: Počeli letovi sa Ataturka, ali uz velika kašnjenja

Avioni su jutros ponovo počeli da polijeću i slijeću na istanbulski aerodrom Ataturk, nakon terorističkog napada u kojem je poginulo najmanje 36 ljudi, ali zbog višečasovnog prekida u aviosaobraćaju putnike ipak čekaju značajna kašnjenja, javljaju turski mediji.

“Aerodrom je otvoren za polijetanja i slijetanja u 2.20 časova, a aviosaobraćaj je vraćen u normalu”, izjavio je turski premijer Binali Jildirim na konferenciji za štampu jutros u tri sata, prenio je na sajtu list “Hurijet”.

Turska agencija Dogan je, pozivajući se na zvaničnike aviokompanije “Turkish Airlines”, objavila da su letovi krenuli poslije pet časova izjutra i da su prvi slijeteli avioni iz Tajpeja, Manile i Seula.

Američka Federalna uprava za avijaciju je takođe ukinula zabranu letova između SAD i Istanbula, nedugo nakon što je aerodrom u tom gradu ponovo otvoren.

Turske vlasti su počele da puštaju putnike koji su bili zatvoreni u avionima na pistama tek poslije četiri sata izjutra, dok ” Turkish Airlines” navodi da oko 1.500 putnika i dalje čeka u tranzitnoj zoni aerodroma.

U napadu trojice bombaša-samoubica na istanbulski aerodrom je sinoć poginulo 36, a povrijeđeno 147 ljudi.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close