SVE ZA SLOBODU: Odakle Šariću MILIONI EURA? - Volim Podgoricu

SVE ZA SLOBODU: Odakle Šariću MILIONI EURA?

Darko Šarić (45) tražiće u septembru od Specijalnog suda da ga pusti da se brani sa slobode, uz jemstvo od nekoliko miliona eura, ili da mu zatvorski pritvor zamijeni kućnim uz nanogicu, piše „Blic“.

To su u razgovoru za beogradski list, nakon što je Apelacioni sud odlučio da suđenje narko-bosu krene iz početka u Specijalnom sudu, najavila dvojica njegovih advokata – Dejan Lazarević iRadoslav Baćević.

– Čim počne ponovljeno suđenje, odmah ćemo zatražiti oslobađajuću presudu i automatsko ukidanje pritvora. Ne vjerujemo da će suđenje početi prije septembra. Prosto, svi su razlozi za pritvor prestali, pa i potencijalno uznemirenje javnosti, s obzirom na to da se branjenik nalazi u pritvoru već dvije i po godine – rekao je Lazarević.

To što je Apelacioni sud, kako „Blic“ nezvanično saznaje, Šariću pritvor produžio zbog bojazni od bjekstva, Lazareviću je nelogično.

– Takva mogućnost bi postojala samo tokom istrage: podsjećam vas da se Šarić sam predao, zašto bi sada bježao?

Šarićev drugi advokat, Baćević objašnjava da će prvi predlog na novom glavnom pretresu biti da sud pusti Šarića iz pritvora uz jemstvo.

– Ja ne predlažem ukidanje pritvora po automatizmu, kao mnogi advokati. Mislim da nakon ove presude Apelacionog suda imamo realne šanse. Takođe, nikada do sada nismo nudili jemstvo – ovo će biti prvi put – naveo je on.

Šarićev branilac kaže da će prvo tražiti ukidanje pritvora uz jemstvo, a ako to ne bude prihvaćeno tražiće zamjenu za kućni pritvor sa nanogicom.

Na pitanje iz kojih bi „fondova“ to jemstvo Šarić mogao platiti – s obzirom na to da mu je veći dio imovine i novca blokiran zbog optužbi za pranje novca od trgovine kokainom – advokat kaže da postoji i imovina koja mu nije oduzeta.

– Uostalom, tu je i rodbina, prijatelji koji bi mu mogli pomoći…

Ipak, uzimajući u obzir sve okolnosti koje su pratile ovaj slučaj, scenario u kome bi narko-bos od jeseni sa slobode dolazio na ročišta u Specijalni sud – nije baš realan.

– Uzmite u obzir samo broj onih koji su u slučaj uključeni, njihovu „težinu“, a prije svega činjenicu da je okrivljeni osuđen na 20 godina zatvora. Sve te okolnosti upućuju na to da nije realno daŠarić bude pušten da se brani sa slobode – rekao je za “Blic” jedan sudija koji je želeo da ostane anoniman, napominjući da je sigurno da će Šarić ponuditi milione evra kao jemstvo.

(Izvor i foto: Blic.rs/Mihailo Jovićević/Foto: RAS Srbija)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com