PODGORICA: “Svali sve na njega, je li odavde, iz Podgorice, Crne Gore?” - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Svali sve na njega, je li odavde, iz Podgorice, Crne Gore?”

Marko Šaranović razgovara sa Milanom Bulatovićem i šapuće mu da se smiri, jer policija samo čeka da izgube strpljenje.

Njihov razgovor snimila je policija tokom istrage o ubistvu Dragana Bećirovića, dok su u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica satima čekali na saslušanje.

Šaranović je optužen da je likvidirao biznismena a Bulatović da ga je prikrivao, iako je znao za krivično djelo.

Bulatović se u jednom trenutku obraća Šaranoviću.

„Ti si mrtav ladan, svaka ti čast kako ti ovo podnosiš. Svi ste hladnokrvni, jedino se ovaj Vučko prepao”, kazao je Bulatović.

Šaranović  odgovara  da je miran, jer nije kriv.

Zatim šapuće Bulatoviću da policija čeka da izgube strpljenje.

Ovaj odgovara  da su mu policajci rekli da ga čeka 30 dana pritvora i  traži od  Šaranovića da riješi situaciju u kojoj su se našli: “Ako me povedu i jedan dan, ti me izvuci. Svali to na drugoga. Ja svaki put ćutim. U zatvor ga neću ići”, kazao je Bulatović.

Optužuje Šaranovića da “prikriva čovjeka kojeg i ne zna” i savjetuje mu da   ispriča kompletnu priču policiji  i  oslobodi sve koji su tada privedeni.

Šaranović ga smiruje, kaže mu da  prestane da priča i poziva ga da  ga “pusti na mir”.

„Ne znam kako bih ti ja mogao pomoći. Smiri se, nema frke“, kaže Šaranović.

„Ne mogu da se smirim Marko, svaki put 30 dana da ležim. Zašto? Što sam pošteno zarađivao hleb“.

Šaranović mu kaže  da se zbog toga ne ide u zatvor: „Pa i meni prijete sa 20 godina zatvora pa što ću sad“.

„Ništa mi nemoj šapućati…Bajo, evo, krvi ako treba ću ti dati, ali neću da ležim. Očekujem da ti odeš i da daš izjavu da me pušte“, rekao mu je Bulatović.

On podsjeća prijatelja da je  „tri puta ćutao kao zaliven“,  ali  Šaranović kaže da je razočaran takvom rekacijom:

“Mogli smo svi lagano kući, a sad ti hoćeš sve da sj..beš”.

Bulatović dodaje da je za njega učinio više nego bilo ko.

“Od tebe očekujem da promijeniš izjavu i da me izvučeš odatle. Nisi ni ti, ali ne rade oni ovo bez veze… Neću ja da svalim ni na koga, ali neću ni na sebe. Ako nas sve zatvore, hoćeš li ćutati za petoro ljudi. To što znaš je dovoljno da nas spasi zatvora“, kaže Bulatović i nastavlja:

„Oću slušat’ tebe ali ti moraš skočit’ za mene. Svali sve na njega, da je on kriv. Je li odavde, iz Podgorice, Crne Gore? Bajo, imam osjećaj da mi prijetiš, da ću da odgovaram za to što znam. Volio bih da znam ko je ta osoba. Da znam, sad bih rekao. Tebe ne bih, ali njega bih odmah. Poznaješ li ti tu osobu? Moraš mi reći ko je to… Samo još treba u novine da izađemo i onda smo završili, ostaviće nas… Ja sam tebi rekao, neću ništa da uradim, u pitanju je život, ne jedan nego pet života. Kunem ti se, da znam tu osobu što je bila sa tobom, sad bih… Pa je li vrijedna ta osoba da svi ležimo zbog nje, reci mi Bajo… Ja samo hoću da idem kući. Ovo nijesam očekivao od tebe. Sve nas uvaljuješ da bi zaštitio nekog kog niko od nas ne poznaje. Ti ovo ne shvataš ozbiljno, pričaš kao da smo na plaži ili u kafani”.

Šaranović dodaje da je sve to greška.

“Nikog ja ne štitim. Nemaš pojma o čemu se radi. Kraj. Što imam ja koga da štitim… „Imaju neke stvari koje ti ne znaš, koje ne razumiješ. Nema potrebe da ti ih ja objašnjavam”, kaže Marko Šaranović.

Prema navodima optužnice,  Šaranović je 10. aprila 2011. godine,  sa NN licem ili više njih umišljajno i na podmukao način ubio Dragana Bećirovića u Budvi.

Suđenje se nastavlja 15. septembra.

Krivična protiv policajca jer su režirali mjere tajnog nadzora

Branilac Šaranovića, advokat Branislav Lutovac predložio je da se iz spisa predmeta izuzmu mjere tajnog nadzora.

“Nakon što smo preslušali mjere tajnog nadzora i pročitali transkripte, vidjeli smo da policija nije samo koristila stare mikrofone, kao što to konstatuje vještak, nego i stare policijske metode. Potvrdila se tačnost izreke da policija svuda garantuje bezbjednost, osim u stanici policije”.

On je konstatovao da u MTN nema  snimka razgovora koji su  policijski službenici vodili sa Bulatovićem: “Ono što nam je jasno je da  je u tom razgovoru izvršen smišljen psihološki pritisak na Bulatovića, kojem je zaprijećeno pritvorom i koji je policijski brifovan za nastavak dijaloga samo sa Markom Šaranovićem…  Ovakvim postupanjem policije, mjere tajnog nadzora su zloupotrijebljene… Došlo je do direktnog miješanja policije na  tok i sadržinu snimljenih razgovora. U suštini policija je režirala taj razgovor i na taj način postupilo se suprotno Zakoniku o krivičnom postupku i radi se o pravno nevaljanom dokazu”, kazao je Lutovac.

On je najavio da će danas  da podnese krivičnu prijavu protiv službenika CB Podgorica jer su 9. oktobra 2014. godine protivpravno lišili slobode Šaranovića, protivpravno ga zadržali duže od šest sati i zato što su režirali mjere tajnog nadzora.

3 komentara

  1. We still cannot quite assume that I made it worse often be kind of staring at the important points seen on your blog post. Our grandkids and i also are sincerely thankful with regards to your generosity plus giving me possibility pursue our chosen profession path. Document information and facts I became of the web-site.

  2. The the next time I just read a blog, I really hope that this doesnt disappoint me approximately brussels. Get real, Yes, it was my option to read, but I really thought youd have some thing intriguing to say. All I hear is usually a couple of whining about something that you could fix when you werent too busy searching for attention.

  3. Eventually, the author make an update for a blog. I used to be waiting anxiously for your own next update. I am hoping you will consider updating often so your readers may follow along. I do not have much joy in life today but your blog is one of them. I recognize life is busy but I really hope you will take the time to keep us modified on any progress.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com