Poslanici DF-a i SNP-a napustili sjednicu Administrativnog odbora - Volim Podgoricu

Poslanici DF-a i SNP-a napustili sjednicu Administrativnog odbora

Poslanici opozicije napustili su juče sjednicu skupštinskog Administrativnog odbora nakon što su  poslanici DPS-a odbili njihov zahtjev za kontrolnim saslušanjem predsjednika Državne izborne komisije Budimira Šaranovića.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak, koja je inicijator kontrolnog saslušanja, rekla je da su ona, kao i član DIK-a iz DF-a u više navrata tražili informacije o uslovima za održavanje izbora, ali da ih je DIK ignorisao.

Oni su zato sa kolegama iz SNP-a podnijeli inicijativu za kontrolnim saslušanjem, ali je predsjednik Odbora Radivoje Lala Nikčević kazao da to nije u nadležnosti tog odbora.

“Tražili smo da čujemo mišljenje glavnog čovjeka za zakonitost izbora, ali nas je predsjednik Nikšević prebacio na Odbor za politički sistem ili za praćenje izbora”, rekla je poslanica SNP-a Danka Marković “Vijestima”.

Poslije toga je uslijedila rasprava u Odboru.

“Nikčević je predlagao da ubrzamo njegovo formiranje pa da on obavi kontrolno saslušanje Šaranovića. Mi insistiramo da se utvrdi ko je parlamentarna većina a ko manjina, jer jedino tako možemo znati ko su predstavnici vlasti a ko opozicije”, rekla je Bošnjak za “Vijesti”.

Predlog DF-a i SNP-a odbili su  poslanici  DPS-a, dok je Rešad Sijarić iz Bošnjačke stranke bio uzdržan, a Rifat Rastoder iz SDP-a nije ni prisustvovao sjednici. Odbor ima 12 članova, a pošto Azra Jasavić nije prisustvovala, sjednica je nakon izlaska opozicije prekinuta jer više nije bilo kvoruma.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com