SVEŠTENIK SILOVAO DJEVOJČICU (13), NJENA BABA OGORČENA: Upropastio mi je dijete, treba da strune u zatvoru! - Volim Podgoricu

SVEŠTENIK SILOVAO DJEVOJČICU (13), NJENA BABA OGORČENA: Upropastio mi je dijete, treba da strune u zatvoru!

Osuđen je na samo pet godina, a za ono što je uradio malo je i 55 godina zatvora, on ne zaslužuje da živi, kaže Regina Spasić, čiju je unuku V. P. (13) obljubio Milovan Đokić (58)

Pet godina je ništa naspram onoga što je uradio mojoj djevojčici. Za njega je i 55 godina zatvora malo! Odrala bih ga da ne valja ni sebi ni ljudima.

Ovim riječima je Regina Spasić, baba V. P. (15) prokomentarisala kaznu svešteniku Milovanu Đokiću (58) iz sela Pločice kod Kovina jer je seksualno zlostavljao njenu unuku. Đokić je zbog seksualnog zlostavljanja V. P., koja je tada imala 13 godina, pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Milovan Đokić, pop, sveštenik, silovanje, silovana, Regina Spasić,  V. P., nasil

Iskoristio njenu nevinost

Saznavši da je sveštenik, ako se tako uopšte može nazvati, osuđen na nekoliko godina zatvora, baba nesrećne djevojčice objasnila je zbog čega nije zadovoljna kaznom.
– Unuku sam gajila od četvrte godine. Moju ćerku, a njenu majku nikad nije zanimala, dok joj je otac kriminalac. Pjevala je u crkvenom horu, a taj bolesni sveštenik je iskoristio njenu nevinost i neznanje. Upropastio mi je dijete – priča potresena Regina.

Ona dodaje da je V. P. godinu dana nakon što se otkrilo šta joj je sveštenik radio otišla kod oca u Kragujevac.
– Zvao je da ide kod njega jer je očekivao da će dete dobiti odštetu. U međuvremenu se tamo prijavila Centru za socijalni rad. Kad je ocu rekla da ne želi od sveštenika novac, već samo da bude primjereno kažnjen, on ju je izudarao i izbacio na ulicu. Potom je upoznala nekog dečka i ne znam šta se s njom dešava. Čujem da je tamo maltretiraju i razvlače po ulici – priča baba nesrećne djevojčice.

Prema njenim riječima, V. P. je htjela da se vrati kod babe, ali su joj u Centru za socijalni rad rekli da se vrati tamo odakle je došla.

Ne zaslužuje da živi

– U martu je bila tri dana kod nas i nakon toga je pobjegla. Život joj je upropašćen zbog onoga što je taj sveštenik uradio. Da se to nije desilo, ne bi odlazila od kuće zbog sramote koja ju je snašla. A u selu su tada pisali peticiju da se pop oslobodi sumnje iako su znali kakav je. Opijao se, vucarao mi dijete po kućama da siječe slavski kolač. Viđali su ih ljudi, to sam tek kasnije saznala – priča gotovo u jednom dahu Regina i dodaje:

– Pet godina kazne za upropašćeni život je malo. Za njega je doživotna robija. Živi nedaleko od nas, ne želim ni da ga vidim, a kad ga vidim, imam želju da ga ubijem. Navukao mi dijete parama i nekim otrcanim krpicama koje joj je davao da bi ćutala i bila s njim, iskoristio mi je dijete. Plašim se samo da mi neko ne javi da je nađena mrtva na ulici. Milovan ne zaslužuje da živi – ogorčena je sagovornica Kurira.

Gdje će mu duša… Sveštenik Milovan Đokić

Baka Regina dodaje da je mnoge stvari kasnije saznala i da je Đokić pripremao teren kako bi mogao da optuži nekog drugog za zlostavljanje djevojčice.
– Upoznavao ju je s raznim dječacima, ponašao se prema njoj kao prema životinji. Bila je mala i nezrela da mu se suprotstavi – kaže djevojčicina baba.

Otjeran iz sela
NIJE VIŠE SVEŠTENIK

Milovan Đokić nije više sveštenik u njihovoj crkvi.
– Vidjela sam ga za Vidovdan prošle godine u mantiji, napravili smo haos i od tada imamo drugog sveštenika. Bez obzira na to, mi više u tu crkvu ne idemo – jada se Spasićka.

(kurir.rs)

247 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com