U Jadran nam dolazi ‘đavolja riba’? Od nje bježi i morski pas - Volim Podgoricu

U Jadran nam dolazi ‘đavolja riba’? Od nje bježi i morski pas

Stručnjaci kažu da je njeno pojavljivanje u Mediteranu svakako razlog za brigu. Zapažena je u vodama Turske i Kipra. Njeni ubodi mogu biti smrtonosni i vrlo bolni.

Otrovna tropska ljepotica, takozvana ‘đavolja riba’, u posljednje vrijeme širi se Mediteranom. Stručnjaci su upozorili da je zapažena u vodama Turske i Kipra u istočnom dijelu Sredozemnog mora. Inače je poznata pod imenom ‘lav’, a dolazi iz Južnog Pacifika i Indijskog okeana. 

Stručnjaci kažu da je njeno pojavljivanje u Mediteranu svakako razlog za brigu. Njeni ubodi mogu biti smrtonosni i vrlo bolni sa simptomima poput povraćanja i problema s disanjem. Stručnjaci takođe strahuju da bi za njom mogle doći i druge tropske ribe, za koje ne znaju kako će uticati na ostatak morske populacije.

Ovoj opasnoj ribi ne prilaze čak ni morski psi pa lako uništava druge vrste. Prije devete godina ‘đavolja riba’ zapažena je u vodama Kube, a u od roku dvije godine se proširila  i oko Kariba.

b3938bzcmaet-4n-jpg-large

(24sata.hr)

2 komentara

  1. Greetings I am so thrilled I found your site, I really found you by mistake, while I was searching on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say kudos for a remarkable post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb job.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com