MAJU JE POKUPIO VOZ JER JE IMALA SLUŠALICE: Ne sjećam se ničega, imala sam ludu sreću da preživim! - Volim Podgoricu

MAJU JE POKUPIO VOZ JER JE IMALA SLUŠALICE: Ne sjećam se ničega, imala sam ludu sreću da preživim!

Nije čula voz: Maja Šuman (23) stradala je na pruzi jer je imala slušalice u ušima. Srećom, preživjela je nalet voza koji je išao velikom brzinom. Danas je uspješna studentkinja

Ujesen 2010. godine Maja Šuman (23) sa kapuljačom na glavi i slušalicama u ušima prelazila je prugu na Zapadnom kolodvoru u Zagrebu. Nije čula voz, a mašinovođa se nije mogao zaustaviti.

Voz je njeno tijelo gurao po šinama još nekoliko metara.

– Nesreće se ne sjećam, kao ni sljedećih deset dana. To razdoblje mi je u potpunome mraku. Probudila sam se u bolnici s teškim ozljedama glave i desne noge. Rekli su mi da me spasilo čudo jer je malo nedostajalo do izliva krvi u mozak – rekla je porečka studentkinja ekonomije koja živi u Zagrebu za 24sat.hr.

Maja je i stolnotenisačica, a u sportskom svijetu nizala je zavidne uspjehe.

Najviše mi je stradala bedrena kost i skočni zglob te živci u nozi. Normalno hodam, ali ne mogu podignuti prste desne noge i na zglobu imam zaista ružan ožiljak. Nakon nesreće neko vrijeme sam slabije čula i vidjela na lijevo uho i oko, a do danas mi je ostao šum u uhu – kaže Maja.

Samo tri mjeseca od tragedije vratila se u školske klupe  Treće gimnazije. Upisala je studije ekonomije i sad je na trećoj godini. Sve ispite daje u roku, a jednu godinu je pauzirala zbog volontiranja u Njemačkoj. Radi i u studentskoj zadruzi Case study competition, a glavna je trenerica u klubu Marathon.

Velika podrška joj je dečko. Kaže da ih je spojila njena nesreća.

– Imala sam sandale na nogama. Prišao mi je i započeli smo razgovor o mom ožiljku. Pitao je što mi se dogodilo i tako smo se upoznali. Alergična sam kad sad nekog vidim kako hoda sa slušalicama. Imala sam sreće, a moglo je biti svašta – kaže Maja, koja je dobila nagradu “Ponos Hrvatske”.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com