PODGORICA: Koncert hora Viva Vox u KIC-u - Volim Podgoricu

PODGORICA: Koncert hora Viva Vox u KIC-u

Hor Viva Vox iz Beograda održaće tri koncerta u Crnoj Gori.

Njihov prvi nastup zakazan je za 6. jul u Tivtu na Ljetnjoj pozornici sa početkom u 21 i 30.

U Podgoricu dolaze 8. jula gdje će u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto koncert održati na terasi KIC-a Budo Tomović sa početkom u 21 sat.

Nakon nastupa u Glavnom gradu, Viva vox održaće koncert u Herceg Novom na Kanli kuli. Početak – 21 sat.

Hor Viva Vox , predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od

2005. godine. U svoje nastupe od 2009. godine uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella). Ova kombinacija čini ih jedinstvenim u regionu.

Širu popularnost u zemlji i svijetu stekli su 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pjesme “Du hast” njemačkog benda Rammstein postao hit na društvenoj mreži YouTube. Nakon toga uslijedio je koncert u beogradskom Sava Centru 1. decembra 2011. godine, za koji su karte bile rasprodate već dvije nedjelje unaprijed.

Na ovom koncertu prvi put su u svom maniru izveli miks pjesama britanskog benda „The Prodigy” koji je po popularnosti nadmašio njihovu obradu pjesme “Du hast”. Samo godinu dana kasnije, početkom decembra 2012, Viva Voc je pred prepunom velikom salom Sava Centra održao ne jedan, već tri koncerta u nizu. Ostatak svijeta dobio je priliku da ih sluša uživo na turnejama u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Belorusiji i mnogim drugim zemljama, a domaća i regionalna publika na koncertima koje neprestano održavaju širom Srbije, ali i na festivalima kao što su Belgrade BeerFest, Exit i Sea Dance.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija 2013. godine. Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, Viva Vox se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast. Drugi koncert koji je obiljeležio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred velikim brojem visokih državnih funkcionera Kine.

U okviru proslave desetog rođendana hora, osim izlaska prvog spota i albuma, Viva Vox je održao najveći koncert u dosadašnjem toku karijere 9. maja 2015. godine u beogradskoj Kombank Areni.

Cijena ulaznice za tivatski koncert je 10 eura.

Ulaznice se od 4.jula mogu kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 21 sat) po cijeni od deset eura.

Karte po cijeni od 5 eura za koncert na Kanli kuli, mogu se kupiti na blagajni Dvorane Park radnim danima od 9 do 12 i od 18 do 20 sati. Takođe, ulaznicu je moguće kupiti i na tvrđavi Forte mare od 9 do 20, kao i na Kanli kuli od 9 do 21.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com