Marteks, Lovćeninvest i Glavni grad dug platili imovinom - Volim Podgoricu

Marteks, Lovćeninvest i Glavni grad dug platili imovinom

Vladina Komisija za naplatu poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika primila je u prethodna četiri mjeseca 24 zahtjeva za plaćanje duga, od kojih su do sada odobrena tri, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu finansija.

Rok za podnošenje zahtjeva za plaćanje poreskog duga imovinom istekao je 21. juna, a saglasnost za izmirenje Vlada je dala cetinjskom proizvođaču suhomesnatih proizvoda Martexu, građevinskoj kompaniji Lovćeninvest i Glavnom gradu Podgorica, odnosno Parking servisu i fudbalskom klubu “Budućnost”.

“Određeni broj zahtjeva dostavljen je Komisiji za naplatu poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika neposredno i oni su proslijeđeni Poreskoj upravi radi kompletiranja dokumentacije i ispunjenja uslova, a u skladu Uredbom o postupku naplate poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika”, kazali su u Ministarstvu, dodajući da će u narednom periodu cijeniti osnovanost zahtjeva i dostaviti ih Vladi na saglasnost ako budu ispunjene sve pravne pretpostavke.

Cetinjski Martex, čiji je ukupni poreski dug 258.985 eura, dio dugovanja namirio je poslovno-stambenim prostorima vrijednim 154.000 eura, koji će se ubuduće koristiti kao sjedište Agencije za upravljanjem kulturnim dobrom “Istorijsko jezgro Cetinje”.

Kompanija Lovćeninvest ponudila je državi četiri poslovna prostora u Podgorici, vrijedna 267.500 eura, koji su ustupljeni na korišćenje Ministarstvu unutrašnjih poslova, za potrebe realizacije Projekta muzeja policije Crne Gore. Poslovne prostore, njih osam, ponudio je i Glavni grad za plaćenje poreskog duga fudbalskog kluba “Budućnost” i Parking servisa, koji je ukupno iznosio 1,13 miliona eura. Riječ je o prostorima koji su do sada služili kao sjedište nacionalnih sportskih saveza, a čija je vrijednost procijenjena na 1,35 miliona eura.

Naplata poreskog duga imovinom vrši se shodno Uredbi o postupku naplate poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika, koju je Vlada usvojila 11. februara.

Poreskim dugom smatraju se obaveze po osnovu poreza, taksi, doprinosa i drugih novčanih davanja utvrđenih propisima sa stanjem na dan podnošenja zahtjeva, a čiji iznos prelazi 100.000 eura. Zahtjev za plaćanje podnosio se Poreskoj upravi.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com