Osniva se Društvo profesionalnih novinara Crne Gore - Volim Podgoricu

Osniva se Društvo profesionalnih novinara Crne Gore

Osnivačka Skupština Društva profesionalnih novinara Crne Gore, čije su formiranje inicirali novinari angažovani u više crnogorskih medija, biće održana 8. jula.

Udruženje će biti nezavisno od političkog i uticaja vlasnika medija u Crnoj Gori, a cilj mu je unapređivanje slobode govora, zaštita novinara, snimatelja i fotoreportera i profesionalnih standarda.

“Polarizacija medijske scene, pokušaj kontrole medija od političkih partija, pojedinaca i države doveli su novinarske standarde na najniži nivo”, navodi se u saopštenju.

Novinari koji su nekada bili društvena elita sada, kako se ocjenjuje, služe za ostvarivanje tuđih ciljeva, dok su oni sami nezaštićeni, bez pravne,profesionalne i socio-ekonomske podrške.

“U institucijama koje se bave medijima angažovane su osobe ili predstavnici organizacija koje o tome znaju malo i posredno”, kaže se u saopštenju.

Namjera udruženja je da utiče da se to mijenja i da novinarima,snimateljima i fotoreporterima pomogne u vraćanju standarda i ugleda profesije.

1 komentar

  1. Oh my goodness! a great write-up dude. Thank you However We are experiencing problem with ur rss . Do not know why Unable to join it. Could there be any person obtaining identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com