PODGORICA: Novi tender za trg kod stadiona - Volim Podgoricu

PODGORICA: Novi tender za trg kod stadiona

Agencija za izgradnju i razvoj  ponovo je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će graditi trg są južne strane stadiona „Budućnosti”.

Tender će se sprovesti po skraćenom postupku od 22 dana, jer su iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice obrazložili da je neophodno što hitnije urediti prostor u samom centru grada i saobraćajnice koje ga okružuju.

Prethodni tender, koji je bio raspisan u martu, je propao, jer je Agencija, kao neispravnu odbila jedinu pristiglu ponudu, firme “Met&Alu Plast “iz Danilovgrada. Njihova ponuda od 596.258,42 eura je odbijena kao neispravna, jer je, kako je obrazloženo, znatno prelazila procijenjenu vrijednost tendera od  450.000 eura.

Trg, koji će se graditi u zahvatu  DUP-a “Nova varoš 2”, će između ostalog, imati i fontanu, armirano – betonske klupe i žardinjere.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je procijenjena vrijednost tendera  580.000 eura, od kojih je 450.000 planirano za 2016. godinu, a preostali iznos od 130.000 eura za 2017. godinu.

Predviđeno je rušenje ogradnih zidova od  betona pored zelenila uz terase stadiona, rušenje rampe na ulazima u objekat stadiona od armiranog betona, rušenje stepeništa, sa stepenicama, od armiranog betona na ulazima u objekat, demontaža ivičnjaka od betona…

U dokumentu se navodi da  se prije početka izvođenja građevinskih i građevinsko zanatskih radova na objektu ili lokaciji moraju obaviti određena rušenja i demontaže. Izvođač  ne smije, kako se navodi,  otpočeti izvođenje drugih radova prije nego što sva rušenja i demontaže budu okončani.Odluka o izboru najpovoljnije ponude donijeće se u roku od 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com