CRNOGORSKI SAN: Anita je otišla u PENZIJU sa 33 godine, i putuje po svijetu (VIDEO) - Volim Podgoricu

CRNOGORSKI SAN: Anita je otišla u PENZIJU sa 33 godine, i putuje po svijetu (VIDEO)

Iako je Amerikanka, ostvarila je – crnogorski san! Anita Dejk iz Čikaga ima 33 godine, i već je u penziji. Međutim, ona se ne izležava, već 11 mjeseci godišnje putuje po svijetu.
Ova bivša advokatica kaže da završila pravo u Čikagu i radila je kao korporativni advokat sa ciljem da isplati svoje fakultetske dugove i zaradi dovoljno para kako bi mogla da stalno živi što je brže moguće.Ona je za Mail Online Travel objasnila da je nakon što je isplatila dugovanja, i dalje nastavila da zarađuje novac a onda je opet pročitala knjigu “Novac ili tinejdžerski život”, koja je inspirisala da nastavi da čita gomilu investicionih knjiga.

Nakon toga se odlučila da krene “investicionim stazama” preko investicionih fondova.
‘Moja prva meta broj je bila 450.000 dolara koji bi mi teoretski dali 1.500 dolara pasivnog prihoda mjesečno”, objasnila je ona.

Nakon toga se preselila u Sidnej, a kada joj je istekao advokatski ugovor “osjetila je da je došlo prirodno vrijeme da ode”, ali je sada već imala oko 700.000 dolara.
Iako je znala da sa tim novcem može da živi ugodno u Čikagu, odlučila je da putuje što joj je omogućava novac koji je investirala.

Photo published for Never Work In An Office Again: 20 Insider Tips From A 33-Year-Old Who Is Traveling The World

U poslednjih nekoliko godina, ona je posjetila Australiju, Brazil i Urugvaj, Španiju, Tajland i Vijetnam.

Sve ovo joj omogućava oko 24.000 dolara godišnje koje zarađuje od svojih dividendi.

“Nemam kuću, nemam auto, nemam stvari. Mislim da je to sve luksuz. Imam samo odjeću i stvari za higijenu i previše minđuša”, ispričala je ova neobična žena.

(Izvor: kurir.rs/Daily Mail)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com