Jelić šalje tekst reagovanja, službenica: “Super! Samo još potpis onog stručnjaka!? - Volim Podgoricu

Jelić šalje tekst reagovanja, službenica: “Super! Samo još potpis onog stručnjaka!?

Sa mejla [email protected] je 4. jula  u 20:36 sati poslat mejl na [email protected] sa istim tekstom kojeg je narednog dana službenica pres službe Zavoda podijelila novinarima  kao reagovanje   koje se potpisao Danilo Vojinović, direktor sektora u kojem je Jelić radio.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Rade Milošević juče je potpredsjedniku Vlade Miloradu Vujoviću predočio zvaničnu korespodenciju između zaposlenih u Zavodu, uključujući i bivšu direktoricu Vukicu Jelić, i njenog supruga poslanika DPS-a Zorana Jelića iz koje se, kako tvrdi, vidi da su oni pripremali strategiju da ga opstruiraju.

Rade Milošević

On je protiv Vukice i Zorana Jelića takođ podnio krivične prijave.

U mejlu piše: “G-din Zoran Jelić je profesionalni poslanik i nije zaposlen u ZZZCG. U prethodne  4 godine g-din Jelić je bio raspoređen na poslovima službenika u ZZCG, a u cijelom periodu  je obavljao i dužnost poslanika u Skupštini Crne Gore, u skladu sa Zakonom. Nije  bilo nikakve zloupotrebe u ovom radnom angažmanu što se vidi iz činjenice da je g-dinu Jeliću  poslanička plata umanjivana za iznos plate u ZZZCG. To potvrđuju akta iz Zavoda i Skupštine, a može  se vidjeti iz javno prezentiranih podataka iz imovinskog kartona. Takođe, nije tačno da g-Jelić nije dolazio na posao u Zavod, naravno da jeste, svoje radne obaveze obavljao je u skladu sa tehnologijom rada institucije. I radno vrijeme i radni zadaci  su se usklađivali, posebno imajući u vidu značaj obavljanja  poslaničke funkcije i potrebu čestog odsustvovanja sa posla, zbog brojnih obaveza u Skupštini, čemu može posvjedočiti ukupna crnogorska javnost”.

Nakon toga uslijedio je odgovor sa mejla [email protected]: “Super!  Samo još potpis onog stručnjaka!?”.

Sa mejla [email protected] iste večeri u 21:33 na [email protected] poslata su i pitanja za novinare koja treba da budu postavljena Miloševiću:

“Da li je Zoran Jelić primao punu platu i u Zavodu i u Skupštini?

Da li je zabranjeno da službenici budu izabrani za poslanike, da li oni u tom slučaju gube redovni posao i kako je to zakon regulisao?

Poslanika Jelića svakodnevno vidimo u Skupštini, kako je moguće da istovremeno bude i na radnom mjestu u Zavodu? Da li to znači da je trebalo da falsifikuje svoje prisustvo na radnom mjestu?

Poslanik Jelić je veoma aktivan poslanik DPS. Da li vaše današnje istupanje  ima veze sa njegovim javnim prozivkama medijskih poreskih dužnika?

Da li ćete se javno izviniti ukoliko vaša prijava bude odbačena kao neosnovana imajući u vidu  da ste prije nekog vremena, slično pompezno objavili prijavu Specijalnom tužilaštvu,  vezanu za projekat “stop sivoj ekonomiji “, koja je  u međuvremenu odbačena, hoćete li se izviniti javnosti  zbog izjava koje ste dali tim povodom ? (gdje ste g-đu Jelić proglasili unaprijed krivom i zaustavili sprovođenje projekta). Očekujete li da sada protiv vas bude podnešena krivična prijava zbog kršenja pretpostavke nevinosti?”.

Nakon toga uslijedio je odgovor sa mejla [email protected]: “Bravo! Sad sam ja na potezu i za Danila i Vesnu.”

Dio ovih pitanja koja se odnose na platu Jelića u Zavodu i Skupštini i o prijavi u vezi slzčaja “stop sivoj ekonomiju” su zaista postavljena.

Dva sata prije  konferencije Miloševića sa mejla [email protected] je 5. jula u 11:11 časova poslata poruka na mejl  [email protected]: “Mislim da sam ovaj put pogodila u procjeni teme presa. Sumnjam na to da je saznao da smo ga provalili, pa je vidno nervozan… O reagovanju sam pričala sa Cecom, Rankom i Danilom. Pozdrav, čujemo se”.

Vukica šalje tekst reagovanja, a službenica kaže “Super!  Samo još potpis onog stručnjaka!?”

Jelić slala mejlove, ali kaže da nije pisala reagovanje

Vukica Jelić kazala je “Vijestima” da je ona poslala ta dva mejla koja pominje Milošević.

“Koleginici Sredanović sam poslala  tekst reagovanja stručnih službi Zavoda za zapošljavanje, koje je potpisao kolega Danilo Vojinović, pomoćnik direktora Sektora u kome je bio zaposlen g-din Jelić. Reagovanje je, prije toga, poslato meni na uvid, i ja sam na ovaj način potvrdila svoju saglasnost, vezanu i za tekst i za objavljivljanje.
Koleginici Sredanović sam takođe poslala i moguća pitanja koja bi doprinijela razjašnjenju navoda iz krivične prijave. Napominjem da je to, do sada bila ustaljena praksa pripreme za konferencije za medije. Svaki put služba za odnose sa javnošću je do sada bila obavezna da se pripremi za pres u skladu sa zakazanom temom. S obzirom na temu, ovo su za nas bila očekivana pitanja novinara. Moj jedini interes je  da se saopšte istinite činjenice, s obzirom da je porodica Jelić izložena pravoj medijskoj tiraniji. Pošto pitanja na presu nijesu postavljana molim vas da ih u cjelosti objavite”, navela je Jelić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com