Nastavak produktivne saradnje Svjetske banke i Crne Gore - Volim Podgoricu

Nastavak produktivne saradnje Svjetske banke i Crne Gore

Ministar finansija Raško Konjević sastao se danas sa timom Svjetske banke, koju je predvodila šefica kancelarije SB za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Tatiana Proskuryakova. Dogovoreno je da se, kroz frekventnije interakcije, konkretizaciju budući koraci.

Proskuryakova je upoznala ministra da je institucija koju predstavlja i zvanično odobrila Partnerski okvir saradnje sa našom zemljom za naredni četvorogodišnji period i podsjetila da će fokusne oblasti zajedničkog djelovanja biti snaženje makroekonomske i finansijske otpornosti i širenje pristupa ekonomskim šansama i zaposlenju.

Takođe, Proskuryakova je iskoristila priliku da predstavi novog člana Svjetske banke u Crnoj Gori, koji će biti stacioniran u Podgorici, Denisa Mesihovića.

Konjević se saglasio sa prepoznatim ekonomskim i finansijskim izazovima, te u tom kontekstu, posebno apostrofirao neophodnost postojanja političke volje, koja će biti presudna za adekvatno primjenjivanje mjera i obezbijeđivanje održivosti javnih finansija.

1 komentar

  1. The when I read a weblog, I really hope so it doesnt disappoint me as much as brussels. What i’m saying is, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something intriguing to state. All I hear can be a bunch of whining about something you could fix if you werent too busy interested in attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com