INCIDENT U SKUPŠTINI: Pajović prijavljuje minimum pet poslanika! - Volim Podgoricu

INCIDENT U SKUPŠTINI: Pajović prijavljuje minimum pet poslanika!

Predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović prijaviće Odboru za ljudska prava nekoga od poslanika koga smatra odgovornim za posljednji incident. On će, prema saznanjima Vikend novina, prijavu predati u ponedjeljak, a na njegovom spisku će se naći najmanje pet poslanika. S druge strane, i Demokratski front je spremio prijavu, ali protiv poslanika DPS i potpredsjednika Skupštine Sulja Mustafića.

Iz kabineta predsjednika Skupštine juče nije bilo moguće dobiti informaciju ko su poslanici koje će prijaviti, ali je nezvanično rečeno da je on odlučan da obezbijedi mir i nesmetano funkcionisanje Skupštine. On je to saopštio i članovima Kolegijuma na jučerašnjem sastanku.

Pajović je svoje namjere potvrdio i na jučerašnjem zasijedanju.

“Shodno Etičkom kodeksu poslanika, prijavu ću predati ja kao predsjednik Skupštine. Kao čelni čovjek parlamenta, izvinjavam se svima zbog scena koje su s desile u parlamentu i jedne, ne dobre slike koju smo poslali” rekao je Pajović na početku jučerašnje sjednice.

Naglasio je da svi poslanici treba da urade sve da jedan dan koji nije bio dobar, ne poništi sve ono dobro što su uradili u narednom periodu.

“Ovaj dom neću nazvati Domom lordova, ali hoću domom odgovornih predstavnika svih građana. Urađen je ogroman posao u prethodnih 35 dana, otkad se promijenio predsjednik parlamenta”, naglasio je on.

Kako je kazao Pajović, urađen je ogroman posao u prethodnih 35 dana, otkad se promijenio predsjednik parlamenta.

“Moramo svi zajedno raditi da jedan dan, koji nije bio dobar u radu parlamenta i koji smo nazvali kako smo nazvali, ne poništi sve ono dobro što smo uradili u prethodnom periodu”, naveo je Pajović.

On je pozvao sve da u narednom periodu doprinesu da parlament ostane ono što je bio.

“Nećemo ga nazvati domom lordova, ali ga hoćemo nazvati domom odgovornih predstavnika građana ove države, ma kojoj vjeri, naciji i političkoj partiji pripadali”, kazao je Pajović.

Bulatović, međutim, tvrdi da su glavni krivci poslanici DPS i potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić.

“Selektivno i neovlašteno snimanje, ne mogu reći kojih osoba, dalo je pogrešnu i iskrivljenu sliku o onome što se dešavalo nakon pauze. Zato će se DF, nakon analiza, obratiti odboru koji je nadležan da prati primj enu Etičkog kodeksa, s prij avama prema određenim poslanicima iz DPS-a koji su izazvali incident i provocirali”, kazao je za Radio Crne Gore poslanik DF-a Predrag Bulatović.

On je ocijenio da je potpredsjednik Skupštine, Suljo Mustafić, loše vodio sjednicu.

“Podgrijavao je incident u pauzi koju je sam odredio”, kazao je Bulatović, poručujući da će i protiv Mustafića podnijeti prijavu. Sada je na potezu potpredsjednica Odbora za ljudska prava, Ljiljana Đurašković (Demokratski front) koja, kad dobije ime i prezime poslanika za koje se sumnja da su se ogriješili o etiku, treba da sazove sjednicu na kojoj će se odlučivati o odgovornosti i, eventualno, o kazni. Moguće su dvije opcije: javna opomena ili udaljavanje sa sjednice na određeno vrijeme.

Jedno od pitanja kojim će se baviti Odbor za ljudska prava je i da li poslanici koji su učestvovali u incidentu mogu biti kažnjeni po Poslovniku, jer se sve događalo u pauzi zasijedanja. Predsjedavajući, potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić je odmah, čim je shvatio da će biti teških riječi, prekinuo zasijedanje. Incident se, u stvari, dogodio u pauzi zasijedanja, pa će članovi Odbora morati da se usaglase da li je prekršen Poslovnik, ako zasijedanja nije bilo.

(Dnevne novine)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com