RADNICI BEZ PLATE: Opština traži 170.000 eura! - Volim Podgoricu

RADNICI BEZ PLATE: Opština traži 170.000 eura!

Opština Herceg Novi blokirala je juče račun bolnice u Meljinama, kako bi naplatila oko 170.000 eura na ime poreza na nepokretnosti.

Zbog bolokade računa, zaposleni su ostali bez jedne, od tri plate koliko im se duguje.

Na osnovu ugovora o saradnji, Fond zdravstva je za dosadašnje usluge bolnici uplatio 85.000 eura, namijenjenih za isplatu aprilske plate.

Iz lokalne uprave je pojašnjeno da su bili “prisiljeni” da koriste instrument blokade računa, jer bi u slučaju uvođenja stečaja u bolnici ostali bez tog novca.

Izvor “Vijesti” navodi da je prethodna lokalna vlast, zbog socijalne empatije prema radnicima “Vektra Boke”, izbjegavala da posegne za prinudnom naplatom, da bi naposlijetku ostala bez tih sredstava.

Navodno, lokalna vlast je u nekoliko navrata pokušavala da sa rukovodstvom bolnice postigne dogovor o načinu  plaćanju poreza na nepokretnosti za 2013, 2014. i 2015. godinu, ali na njihovu inicijativu nije odgovoreno.

“Kada je bolnicu preuzela Atlas grupa, obećane su nam redovne plate uz uslov da ispunjavamo radne obaveze. Mi radimo, ali plata nema. Sada smo u apsurdnoj situaciji jer bi, po prirodi stvari, resorno Ministarstvo trebalo da reaguje.

Nažalost, reakcija nema, a na čelu Ministarstva zdravlja je bivši rukovodilac bolnice (Budimir Šegrt). Rečeno nam je da nema plata jer smo u stalnim blokadama zbog obaveza koje nije izmirilo bivše rukovodstvo kome kao da je uništavanje bolnice bila odskočna daska za napredovanje”, kazala je nedavno novinarima predsjednica Sindikata bolnice Meljine Slavica Drobnjak.

Ona je tada rekla i da su u Atlas grupi, koja je vlasnik bolnice, indiferentni i da nemaju zvaničnih informacija o sudbini te ustanove:

“Očigledno je da smo žrtve neke igre, a još je očiglednije da smo humanisti i profesionalci sa kojima se neko poigrava”.

Atlas grupa duguje Opštini  Herceg Novi oko 1,7 milona na ime naknade za građevinske dozvole za objekte u krugu bolnice koji su građeni prije nego što su preuzeli  kompleks. Još nije plaćen ni porez na promet u iznosu od 750.000 eura, za  koliko ih  Poreska uprava tereti od 2008. Vlada je  ranije inicirala raskid  ugovora sa Atlas grupom,  jer je, umjesto ugovorom predviđenih 119 miliona eura, investirala samo tri.

Atlas grupa je kompleks kupila 2010.  za 25,1 milion eura.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com