“Ajkulice” osvojile zlato u Beogradu - Volim Podgoricu

“Ajkulice” osvojile zlato u Beogradu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, sastavljena od igrača rođenih 2000. godine i mlađih, osvojila je Balkanijadu u Beogradu.

tekst i foto: wpolo.me

Crnogorski vaterpolisti savladali su danas u finalnom meču, selekciju Grčke nakon peteraca 21:20 u regularnom dijelu utakmice bilo je 11:11 (1:5, 4:1, 3:3 i 3:2). Podsjećamo, do finala izabranici Vida Lompara došli su pobjedama u grupi nad Bugarskom 22:5 i Turskom 13:4, te trijumfom nad Srbijom u polufnalu od 13:9.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Mitrović sa šest golova, dva je postigao Murišić, a po jedan Todorović, Perković i Đurović.

‘’Moramo biti zadovoljni osvojenom Balkanijadom, pogotovo ako se zna da ovaj stručni štab nije do sada radio sa ovim igračima osim sa Perkovićem koji je 2001. godište. Praktično smo u Beograd došli bez treninga. Pokazali smo das mo dobra ekipa, naravno bilo je slabih momenata u igri. Ali, ono što je najvažnije je das u odgovorili zahtjevu, das u bili disciplinovani, I to se na kraju vratilo osvajanjem prvog mjesta. Što se tiče turnira, grupa nam je bila malo lakša nego druge, ali smo zato imali jako tešku utakmicu u polufinalu protiv Srbije, I dramatičnu u finalu sa Grčkom. Iako smo gubili 5:1, uspjeli smo da se vratimo, čak smo primili izjednačujući gol tri sekunde prije kraja.

Drago mi je zbog momaka koji su dali sve od sebe. Najvažnije je da shvate da za reprezentaciju Crne Gore moraju igrati samo momci koji to stvarno žele I koji to hoće, bez obzira na kvalitet koji imaju. Prije svega mislim na Vuškovića, koji je zbog nedisciplini isključen iz ekipe. Ali, poslije polufinala ekipa je ostala homogena, ti momci su se ujedinili I drago mi je što smo osvojili ovo takmičenje”, sumirao je utiske nakon trofeja u Beogradu trener Lompar.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com