MAJKA HEROJ IZ MOJKOVCA DOBILA NACIONALNU PENZIJU: Rodila 14-oro djece, a nije imala pravo na nadoknadu! - Volim Podgoricu

MAJKA HEROJ IZ MOJKOVCA DOBILA NACIONALNU PENZIJU: Rodila 14-oro djece, a nije imala pravo na nadoknadu!

Majka heroj iz Mojkovca, Stojka Radojević, koja je rodila 14-oro djece, dobila je nacionalnu penziju, saznaje portal “Volim Podgoricu”.

Kako nam je kazao Stojkin rođak, za njen slučaj se, nakon javljanja u emislu na TV Crne Gore, zainteresovala tadašnja ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.

Stojka, naime, iako je rodila četrnaestoro djece, nije imala pravo na nadoknadu za majke sa troje i više djece, jer nikada nije bila zaposlena, niti se prijavljivala na biro rada.

stojka0

“Ja sam Radojević Stojka iz Mojkovca. Imam 14 djece. Nijesam radila nigdje, imam 20 unučadi, imam sedmoro praunučadi, ima mi muž penziju 168 eura, bolestan je, nepokretan gotovo. Da li imam ja pravo na naknadu, a nijesam se prijavljivala na Zavod, jer nijesam imala kad ni da jedem, a ne da se prijavljujem, da ti pravo kažem”, pitala je Stojka ministarku Zoricu Kovačević, u emisiji “Okvir”.

Pošto nije prijavljena na Zavod, ministarka je Stojki objasnila da, nažalost, nema pravo na nadoknadu.

Nakon ove emisije, Stojku je posjetila ekipa TV Crne Gore, a priču o ovoj ženi prenijeli su gotovo svi crnogorski mediji.

Majka iz Mojkovca: Ima 14 djece, ali nema pravo na naknadu

KOVAČEVIĆ NAJAVILA: Država će pomoći majki 14-oro djece

Ministarka Kovačević je obećala da ćer naći način da pomogne Stojki, kako bi njen život u poznim godinama bio sa manje briga.

stojka1

Iako su uslovi života nekada bili mnogo teži, supružnici Stojka i Mile voljeli su da imaju veliko potomstvo i izrodili su 14-oro djece. Supružnici i danas žive skromno ali su, kažu, srećni jer je pravo bogatstvo to što su dobili 20 unučadi i sedam praunuka.

Stojka i Mile izrodili su šest sinova i osam kćeri. Danas je uz njih najmlađe dijete, 22-godišnja Radmila.

stojka2

“Uzimali smo po 300 ovaca čuvali tuđu stoku, za pare, sir, onda sam prela drugome” , ispričala je Stojka novinarki Vanji Rakonjac.

Njen muž Mile radio je na pruzi u mojkovačkom rudniku, išao u polje po nadnicu, sve što je bilo potrebno da djeci priušti najosnovnije.

Supružnici kažu da ne žale ni za čim. Vjeruju u to da će ih zdravlje još poslužiti pa da naredne godine sa svojom brojnom porodicom proslave zlatnu svadbu.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com