Lakušić: Mafija poručuje da niko nije siguran - Volim Podgoricu

Lakušić: Mafija poručuje da niko nije siguran

Političko – bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je alarmantna. Mafija šalje jasnu poruku da niko nije siguran za svoj život u Crnoj Gori. Umjesto zapada za koji s deklarativno zalažemo, mi smo dobili divlji zapad, u kome imamo vatrene obračune u sred bijela dana, što je nažalost postala svakodnevnica, kaže za Kodex član Predsjedništva DNP Zoran Lakušić.

On tvrdi da obračuni mafijaško -kriminalnih grupa imaju dalekosežne posljedice na bezbjednost građana, zbog povezanosti države i mafije.

– To je rezultat 26-godišnje vladavine DPS-a. Teško se obračunati sa mafijom, pogotovo kada je u koaliciji sa dijelom DPS-a. Umjesto evropske Crne Gore, mi imamo na djelu mafijaško -sicilijansku mafiju u zemlji. Barski, škaljarski, kavački, mojkovački klanovi su sudbina moderne Crne Gore u scenariju DPS-a. Očigledno je da su kriminalni klanovi u Crnoj Gori  u otvorenom sukobu,  a država nema snage da se izbori sa tim. Problem organizovanog kriminala država je odlučila da  rješava kroz međusobe sukobe i obračune mafijaških klanova.Povezanost države i mafije dovela je do razaranja državnih institucija, pri čemu je mafija preuzela i politički uticaj. Raspodjela mafijaškog profita je osnovni uzrok međusobnih sukoba, koji završavaju obračunima i likvidacijama- kaže Lakušić za naš portal.

Funkcioner DNP jasno i oštro poručuje da su mafijaški klanovi nastali pod pokroviteljstvom države , koja više nije u stanju da ih kontroliše, pa se problem organizovanog kriminala rješava kroz međusobni obračun zavađenih mafijaških klanova što može dovesti do destabilizacije prilika u našoj zemlji. On nema dilemu. Kaže da je stanje alarmatno i može dovesti do eskalacije sukoba, jer se za sada  ne vidi rješenje.

– Aktuelni režim nije u stanju riješiti ovaj bezbjednosno-politčki problem, što će se svakako odraziti na mir i stabilnost naše zemlje i bezbjednost građana.
Ranjavanja Obradovića, Mitrovića, Šukovića, neće se rasvjetliti jer su dio političko – kriminalnih  obračuna, između državnih kriminalnih klanova- zaključuje Lakušić.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com