PODGORICA: Peti jubilarni međunarodni festival folklora djece i mladih - Volim Podgoricu

PODGORICA: Peti jubilarni međunarodni festival folklora djece i mladih

Peti jubilarni međunarodni festival folklora djece i mladih “Skoči kolo da skočimo” je svečano otvoren sinoć, 11.jula na Trgu Bećir bega Osmanagića – Sahat kula.

Pozdravljajući brojne ljubitelje folklora, dr Đorđe Suhih, predśednik Skupštine Glavnog grada otvorio je Festival i tom prilikom istakao da ovakvi projekti pokazuju da nacionalne, kulturološke, vjerske i druge različitosti među ljudima, ne dijele već spajaju, doprinoseći obogaćivanju naših prijateljstava i gradeći mostove ljubavi među narodima. Podsjetio je i da folkloraši vjekovima dokazuju da su najiskreniji čuvari tradicionalnih vrijednosti, običaja i igara svojih zemalja, ali i đe god da odu njeni najljepši ambasadori.

4

Otvaranju Festivala prisustvovao je veliki broj građana, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Drugo veče Festivala biće organizovano u utoak, 12.jula, na Trgu Bećir bega Osmanagića – Sahat kula, sa početkom u 20:30, a u okviru programa nastupiće prvi izvođački i omladinski ansambl KIC-a “Budo Tomović”, Folklorni ansambl ”MAGIC” iz Bugarske, Ansambl narodnih igara i pjesama “Đurđrvdansko kolo“ iz Podgorice, ansambl “Etnoharmonija” iz Podgorice i KUD ,,Župa“ iz Nikšića.

3

Festival će biti zatvoren u četvrtak, 14.jula nastupima u šoping molu Delta City od 18h i tržnom centru Mall of Montenegro od 19h.

5

Festival se realizuje u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2016” uz tehničku podršku Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović“ i “Dječjeg saveza“ Podgorica, a cijeli projekat podržan je odlukom Komisije o finansiranju nevladinih organizacija Glavnog grada.

2

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com