Raspisan konkurs za prijem u đačke i studentske domove - Volim Podgoricu

Raspisan konkurs za prijem u đačke i studentske domove

Ministarstvo prosvjete Crne Gore raspisalo je konkurs za prijem 508 učenika i 2.252 studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori za školsku 2016/2017. godinu.

Pravo učešća imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, kao i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program, i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori.

“Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nijesu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program”, navodi se u saopštenju.

Istakli su da će se dokumenta na konkurs za prijem studenata prve godine studija u domove studenata podnositi od 22. avgusta do 9. septembra.

“Za studente II, III, IV, V i VI godine studija rok za podnošenje dokumenata je od 5. do 23. septembra, dok će učenici dokumenta podnositi od 15. do 26. avgusta 2016. godine”, pojasnili su iz ministarstva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com