Nikola Obradović (14) svako jutro ustaje u 4 i skuplja flaše da prehrani porodicu! (VIDEO) - Volim Podgoricu

Nikola Obradović (14) svako jutro ustaje u 4 i skuplja flaše da prehrani porodicu! (VIDEO)

Skupi se sto komada boca i oko sto kilograma papira. Radim to već negdje pet, šest godina.

—To sam zavolio jer ne moram da tražim od roditelja ništa – kaže Nikola koji bi mogao da bude uzor mnogim svojim vršnjacima, ali i starijima od njegalija Obradović iz Ivanić Grada kaže da ne može biti ponosniji nego što jeste.

Ne čudi to jer ima sina starog svega 14 godina, a koji ljeto provodi tako da mu pomaže da zaradi da prehrani porodicu u kojoj ima još četvoro braće i sestara.

Nikola Obradović, 14-godišnji je dečak iz Ivanić Grada koji već nekoliko godina svaki dan odlazi u Zagreb kako bi tamo skupljao flaše i papir i na taj način pomogao svojoj porodici u kojoj je još četvoro braće i sestara i koji žive od samo jedne plate, piše RTL.

Skupi se sto komada boca i oko sto kilograma papira.  Radim to već negdje pet, šest godina. To sam zavolio jer ne moram da tražim od roditelja ništa – kaže Nikola koji bi mogao da bude uzor mnogim svojim vršnjacima, ali i starijima od njega.

– Ustajem negdje oko četiri, pet sati, dođem sa tatom u Zagreb i meni nije naporno jer imam bicikl sa kojim sam puno brži nego pješice kada bih išao – opisuje dječak.

Njegov otac Ilija kaže kako je pokušavao da ga odgovori od toga, ali nije uspio. – Da sam na njegovom mjestu, meni bi bilo teško da ustajem.

Ja sam mu govorio, ali on hoće da radi i uzalud. Ne mogu ja sad, ne bih ga zaustavljao kad on hoće da radi – kaže Ilija. Sve što skupi, Nikola preveze do oca koji radi kao zaštitar.

Svaki dan, kaže, napuni prtljažnik automobila. S novcem zarađenim od flaša i papira kupe sve, od patika do dovoljno para za račune.

Ne mogu biti ponosniji nego što jesam.

Čovjek radi, mlad čovjek, a hoće da radi – dodaje Nikolin otac otkrivajući da dečak i štedi ne bi li se za 18. rođendan upisao u autoškolu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com