NACIONALNI PARK TARA: Zaspala u medvjeđoj jazbini! - Volim Podgoricu

NACIONALNI PARK TARA: Zaspala u medvjeđoj jazbini!

Drama koju su minuti dijelili da se pretvori u tragediju, čiji “junak” je bila 34-todišnja Novosađanka, sinoć sa prvim mrakom, u poslednji čas, srećno je okončana na Tari. Iz kuće u mjestu Sokolina, koju je iznajmila sa jednim poznanikom, M.L. iz Novog Sada juče oko 16 sati otišla je sama da se prošeta šumom. Četiri sata kasnije, u prvi sumrak, njen prijatelj je prijavio policiji da je djevojka nestala i da pretpostavlja da se izgubila u gustoj četinarskoj šumi.

– Svjesni da pada mrak i da noć u šumi nosi ogroman rizik od medvjeda i divljih svinja brojnih na ovom području, i da će živa teško dočekati jutro, policija, vatrogasci i rendžeri Nacionalnog parka, sa opremom za spasavanje, hitno su se zaputili ka Sokolini. Vrijeme im nije bilo saveznik jer od Bajine Bašte do Sokoline ima 25 kilometara, a noć samo što nije prekrila planinu – priča izvor “Blica” upućen u događaj od sinoć.

Minut prije nego što su su spasioci stigli u Sokolinu, spremajući se za trku sa vremenom, M.L. se pojavila u kući iz koje je nestala. Sva preplašena ispričala je da se šetajući šumom umorila, zaspala u vrtači ispod jednog drveta i kad se probudila jedva uspjela da pronađe put da se vrati.

– Prema opisu terena i trase kojom se kretala M.L je otišla dva – tri kilometara od kuće. Baš to područje omiljeno je stecište mrkih medveda čiji tragovi se tu nerijetko viđaju. Nije bila svjesna da je najvjerovatnije zaspala u medveđoj jazbini i da bi teško živa dočekala jutro da se u posljednji čas nije probudila i pronašla put do kuće,- kažu iz Bajinobaštanske policije.

(blic.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com