PODGORICA: Popravljen aparat za zračenje u KCCG - Volim Podgoricu

PODGORICA: Popravljen aparat za zračenje u KCCG

Aparat za zračenje pacijenata koji boluju od kancera ponovo je u funkciji.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ranko Lazović kazao je “Vijestima” da će popravljeni aparat raditi tokom praznika i za vikend, kako bi “smanjili listu čekanja za zračenje, koja nije velika”.

“Jedan od dva aparata na Klinici za onkologiju i radioterapiju nije radio ukupno četiri dana. Smanjenim kapacitetom radio je tri dana, tokom kojih je na njemu dnevno pregledano od 15 do 25 pacijenata. Drugi aparat je sve vrijeme bio u funkciji”.

Lazović tvrdi da nijesu tačni navodi da je aparat bio 15 ili više dana u kvaru.

Nekoliko pacijenata prošle sedmice ispričalo je “Vijestima” da je aparat za zračenje pokvaren i da su zbog toga u nezavidnoj situaciji.

“Već danima u KCCG u Podgorici ne radi aparat za zračenje na radiologiji… tako da smo mi, pacijenti koji bolujemo od kancera, u nezavidnoj situaciji…”, kazao je jedan od njih.

Lazović je juče potvrdio “Vijestima” da je četiri nedjelje u kvaru bila jedina gama kamera u Crnoj Gori, koja je osnovni uređaj za izvođenje scintigrafije (dijagnostička procedura u nuklearnoj medicini).

Kazao je da je aparat popravljen tek prije oko sedam dana, jer jedini serviser u regionu nije mogao ranije da dođe u KCCG.

Lazović je istakao da je odmah uveden dopunski rad i najavio da će za mjesec sa liste čekanja skinuti sve pacijente koji čekaju na scintigrafiju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com