970x250

PODGORICA: Popravljen aparat za zračenje u KCCG

Aparat za zračenje pacijenata koji boluju od kancera ponovo je u funkciji.

300x250

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ranko Lazović kazao je “Vijestima” da će popravljeni aparat raditi tokom praznika i za vikend, kako bi “smanjili listu čekanja za zračenje, koja nije velika”.

“Jedan od dva aparata na Klinici za onkologiju i radioterapiju nije radio ukupno četiri dana. Smanjenim kapacitetom radio je tri dana, tokom kojih je na njemu dnevno pregledano od 15 do 25 pacijenata. Drugi aparat je sve vrijeme bio u funkciji”.

Lazović tvrdi da nijesu tačni navodi da je aparat bio 15 ili više dana u kvaru.

Nekoliko pacijenata prošle sedmice ispričalo je “Vijestima” da je aparat za zračenje pokvaren i da su zbog toga u nezavidnoj situaciji.

“Već danima u KCCG u Podgorici ne radi aparat za zračenje na radiologiji… tako da smo mi, pacijenti koji bolujemo od kancera, u nezavidnoj situaciji…”, kazao je jedan od njih.

Lazović je juče potvrdio “Vijestima” da je četiri nedjelje u kvaru bila jedina gama kamera u Crnoj Gori, koja je osnovni uređaj za izvođenje scintigrafije (dijagnostička procedura u nuklearnoj medicini).

Kazao je da je aparat popravljen tek prije oko sedam dana, jer jedini serviser u regionu nije mogao ranije da dođe u KCCG.

Lazović je istakao da je odmah uveden dopunski rad i najavio da će za mjesec sa liste čekanja skinuti sve pacijente koji čekaju na scintigrafiju.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close