DANICA JE PODGORIČKA “SNAJKA” ALI PONEKAD NE RAZUMIJE ROĐENE PODGORIČANE: Idem ulicom i skupljam papiriće - Volim Podgoricu

DANICA JE PODGORIČKA “SNAJKA” ALI PONEKAD NE RAZUMIJE ROĐENE PODGORIČANE: Idem ulicom i skupljam papiriće

Danica je rođena u Hrvatskoj ali je u Podgorici toliko dugo da se osjeća Podgoričankom.

Ne samo da se osjeća Podgoričankom, Danica svakodnevno daje i više nego konkretan doprinos da Podgorica bude ljepše i humanije mjesto za život.

-Idem ulicom i kupim papiriće, ne mogu da razumijem da neko baca smeće po ulici, ljudi me često čudno gledaju. Mi živimo tu, u centru, moj balkon je prepun cvijeća, vidjećete samo kada podignete pogled. Samo nemojte da gledate kada se suši veš!

danica1

-Jednom sam vidjela neke strance kako su sa trga fotografisali moj balkon, i ja sam im mahnula da pričekaju da sklonim veš, a oni su vikali: Ne, ne, ovako je odlično! Znate, stranci mnogo bolje zapažaju lijepe stvari, nego mi koji tu živimo. Njima je važna autentičnost i duh grada.

danica

-Znate, nama je u gostima jedna mlada Amerikanka, djevojka našeg sina, koji plovi. On je vodio da joj pokaže Podgoricu i okolinu i ona je bila oduševljena. Rekla je: Kada bi mi ovo imali, mi bi čudo napravili. Čudni smo mi. Jednom sam vidio momke koji su rušili stubiće pored trotoara i pitao sam ih zašto to rade. Oni su mi odgovorili, kao da je to normalno: Zato što ih je postavio Mugoša (bivši gradonačelnik p.a.). Ako je nešto dobro, nije važno ko je to uradio – kaže Bojan.

Zlatna retriverka Aria nestrpljivo je čekala kupanje u Ribnici na jučerašnjih +40, a u međuvremenu je uspjela da se domogne Daničinog sladoleda.

danica4

(Volim Podgoricu)

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com