POTJERNICA ZA IGOROM DEDOVIĆEM: Pronašli mu DNK na oružju! - Volim Podgoricu

POTJERNICA ZA IGOROM DEDOVIĆEM: Pronašli mu DNK na oružju!

Crnogorska policija, u saradnji sa kotorskim tužilaštvom i sudom, raspisala je potjernicu za Kotoraninom Igorom Dedovićem, čiji je DNK izolovan sa arsenala oružja, pronađenog u aprilu nadomak kuće Jovana i Igora Vukotića, u kotorskom naselju Dobrota, saznaju Dnevne novine.

Policija u Kotoru podnijela je juče i krivičnu prijavu protiv Dedovića, koji slovi za jednog od vođa takozvanog škaljarskog klana, ali i protiv još tri osobe, sve pod sumnjom da su se bavili nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija u većoj količini. Jedan od njih je i Božidar Punošević, koji je uhapšen na graničnom prelazu Ranča kod Pljevalja, a prekjuče je sproveden kod Osnovnog tužioca u Kotoru i određen mu je pritvor do 72 sata.

Prema nezvaničnim informacijama, na spisku osumnjičenih našao se i Dragoljub Ćetković iz Podgorice koji, prema policijskim informacijama, obavlja obezbjeđenje Igora Vukotića.

“Ćetković je trenutno nedostupan policiji i za njim je takođe raspisana potjernica. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i ranije uhapšenih Goran Stančić , državljanin Srbije, koji se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu”, kazao je DN sagovornik blizak istrazi.

Uhvaćeni na licu mjesta

Stančić i Podgoričanin Nikola Malović uhapšeni su početkom aprila, u noći ubistva Srđana Vlahovića u Kotoru. Policija je, dok je osmatrala teren, uočila dvojicu muškaraca koji su se primicali kući Vukotića. Dok su se primicali sa obližnjeg brda, policija ih je presrela mokre od kiše, a odjeca im je bila uprljana od zemlje. Narednog jutra, počeo je pregled terena, gdje je nađen arsenal oružja.

Činjenice

-Dedović je u klasičnoj sačekuši ranjen 4. avgusta 2008. godine, kada je u kotorskom naselju Dobrota zadobio prostrelnu ranu desne šake i desnog plućnog krila. Na njegov džip 07 pucali su nepoznati napadači, a na suvozačevom mjestu je tada bio i kontroverzni Kotoranin Jovica Vukotić, takođe član „škaljarskog klana”.

-Na Dedovića je planiran i atentat 2013. godine, ali su tada policajci uspjeli da u Baru uhapse Nikšićanina Veselina Pantovića prije nego što je krenuo u egzekuciju. Dedović je pominjan i u akciji „Balkanski ratnik” i to u optužnici hrvatskog tužilaštva.

-Dedović minulih godina nije dolazio u Crnu Goru zbog postupka koji je protiv njega vođen zbog ugrožavanja sigurnosti više osoba, zbog čega je 2010. godine Viši sud u Podgorici za njim raspisao nacionalnu poternicu koja je godinu kasnije, odlukom vijeća tog suda, bez objašnjenja povučena.

Ima još DNK tragova

Zaplijenjeno oružje vještačeno je u Forenzičkom centru u Danilovgradu, gdje su uspjeli da dođu do DNK profila četvorice osumnjičenih.

“Osim ove četvorice, na oružju su pronađeni i DNK tragovi od više za sada nepoznatih osoba, na čijoj se identifikaciji radi. Crnogorska policija razmjenjuje podatke sa partnerskim službama u regionu i u pojedinim zapadnoevropskim zemljama”, objašnjeno je za DN iz policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com