STRAVIČAN POŽAR: Gorjela prodavnica “Aroma”, nadljudskim naporima intervenisalo 40 vatrogasaca! - Volim Podgoricu

STRAVIČAN POŽAR: Gorjela prodavnica “Aroma”, nadljudskim naporima intervenisalo 40 vatrogasaca!

U požaru koji je jutros nešto prije 1 sat poslije ponoći izbio u centru Tivta, veliku štetu pretrjela je trgovina „Aroma“ u Njegoševoj ulici.

Vatra koja je izbila iz za sada zvanično neutvrđenih razloga, po svemu sudeći , zahvatila je prvo nagomilanu kartonsku ambalažu u ekonomskom dvorištu iza objekta, a odmah zatim i samu prodavnicu uz čiji zid ambalaža je bila naslagana.

FOTO: Radio Tivat
FOTO: Radio Tivat

Odmah je intervenisao kompletan sastav vatrogasaca Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat, kojima su u pomoć pritekle i kolege iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića.

Oni su uspjeli da spriječe da vatra zahvati obližnju stambenu zgradu i hotel „Mimoza“.

Iz objekta u kojem je izbio požar, vatrogasci su iznijeli više velikih plinskih boca, spriječivši njihovu eksploziju.

“Požar je gasilo 40 vatrogasaca sa ukupno deset vozila, a potrošeno je više od 80 tona vode da bi se vatra koja je bila u već razbuktaloj fazi, obuzdala i spasilo što se spasiti da. Zaista nadljudskim naporima, svi zajedno uspjeli smo da od vatre odbranimo oko 50 odsto objekta i oko 70 odsto robe i aparata u trgovini”, kazao je jutros „Vijestima“ komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat Zoran Barbić, dodajući da je intervencija trajala punih 5 sati.

Na požarištu gdje još pomalo tinja vatra, i dalje dežura jedna ekipa vatrogasaca.

Na sreću, u ovom najozbiljnijem ovakvom incidentu ovog ljeta u Tivtu, uprkos činjenici da se sve odvijalo u centru grada čijim je ulicama u to doba šetao veliki broj turista, niko nije povrijeđen. Na licu mjesta tokom trajanja intervencije bila je i gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević.

“Dojavu o požaru dobili smo od građana i odmah izašli na teren, ali vatra se veoma brzo širila i već je bio zahvaćen objekat pa smo angažovali komletnu Službu i pozvali u pomoć vatrogasce iz Kotora i Krtola. Požar se vrlo brzo širio i morali smo brzo i efikasno reagovati s obzirom na blizinu stambenih objekata”, istakao je Barbić navodeći da je jedan  dio stambenog objekta iznad Turističke organizacije iz bezbjedonosnih razloga bio evakuisan, ali prostorije TO, bez obzira što su bile najbliže vatri, nisu bile ugrožene.

Pripadnici Službe jutros su, nakon ugašene vatre, olčistili i Njegoševu ulicu u kojoj se objekat nalazi.
Osim pripadnika tivatske policije i Hitne pomoći, gašenju požara prisustvovala je i predsjednica Opštine, dr Snežana Matijević i potpredsjednik Dejan Maslovar.

(Vijesti/Radio Tivat)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com