Konrad Adenauer doprinosi razvoju demokratije u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Konrad Adenauer doprinosi razvoju demokratije u Crnoj Gori

Njemačka fondacija Konrad Adenauer svojim projektnim aktivnostima doprinosi razvoju demokratije i društveno-političkom ambijentu Crne Gore, konstatovano je tokom današnjeg sastanka potpredsjednika Skupštine Crne Gore, Sulja Mustafića, sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer KAS za Srbiju i Crnu Goru, Norbert Bekman Dierkesom.

Kako je saopšteno iz Mustafićevog kabineta, on se, tom prilikom, osvrnuo na aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori i kazao da pristupanje NATO savezu i nastavak EU integracija predstavljaju prioritet državne politike.

Mustafić je ukazao na važnost Njemačke kao partnera na strateškom putu Crne Gore, te podršku koju dobijaju crnogorske institucije u procesu reformi i demokratizacije društva.

On je izrazio zadovoljstvo što ratifikacija Protokola o punopravnom članstvu u NATO unutar parlamenata članica alijanse ide prema predviđenom planu.

Dierkes je ukazao da njemačka Konrad Adenauer fondacija, preko svoje kancelarije u Podgorici, uspješno realizuje projektne aktivnosti u Crnoj Gori u oblastima kao što su unapređenje parlamentarne demokratije i snaženje institucija, podrška procesu evropskih integracija, te podrška reformama u oblasti vladavine prava.

1 komentar

  1. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nevertheless I”m experiencing challenge with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting equivalent rss downside? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com