OVI MOTORISTI ĆE VAS ODUŠEVITI: Barani Zlatko i Milutin (2) više su na TOČKOVIMA nego na NOGAMA - Volim Podgoricu

OVI MOTORISTI ĆE VAS ODUŠEVITI: Barani Zlatko i Milutin (2) više su na TOČKOVIMA nego na NOGAMA

Zlatko Popović je sasvim neobičan – tata! Ovaj Baranin, osim što je pasionirani motorista, najviše vremena provodi sa svojim sinom, i pronašao je način da dvije svoje velike ljubavi spoji i da svi zajedno uživaju! Kada Zlatko prođe ulicama Bara, svi se okreću, smiješe se i pozdravljaju dva sjajna momka!

motor-bar

-Motore vozim i volim još od svoje desete godine, zadnjih par godina vozim  BMW r1200c Independent,  vrlo rijedak model koi je proizveden u 6000 komada za cijelo svjetsko trziste.   Prije rođenja moga sina Milutina javila mi se želja za bočnom prikolicom Steib s350. Steib je inače fabrika prikolica za motore koja je počela sa radom daleke 1928 godine u Njemackoj u  gradu Ninbergu. Prvi razlog zbog kojeg sam želio tu prikolicu je taj što motor vozim skoro tokom cijele godine, moj posao, ženin posao, vrtić za sina, škola u koju će da ide za par godina, plaža na kojoj se kupamo ljeti , centar grada , kafići u kojima pijemo kafu, šumica i trim staza za trening, teniski tereni i mnogo drugih mjesta koje svakodnevno posjećujemo nalaze su od naše kuće u krugu od 5 kilometara – priča za Volim Podgoricu Zlatko i dodaje da automobil rijetko vozi i zbog velikih vrućina ljeti i gužvi na parkinzima.

motor-bar1

Zlatko je na motoru do sada “pregazio” popriličan komad puteva – Srbiju, Mađarsku, Ukrajnu, Poljsku, Slovačku, Hrvatsku, Albaniju , Grčku, a na putovanjima mu društvo pravi prijatelj, takođe Baranin i pasionirani ljubitelj motora Dino Duraković.

motor-bar4

Bočnu prikolicu koja danas oduševljava prolaznike, uspio je da pronađe poslije više mjeseci potrage, ali je traženje načina da je priključi na motor trajalo još duže.

-Svim majstorima se svidjela moja ideja, bilo je raznih predloga, ali su većinom imali neki nedostatak. Na kraju, ipak, rješenje je pronađeno i Zlatko sada, kada vozi po gradu, zakači prikolicu i sa Milutinom uživa u vožnji, a kada ide na dalji put, prikolicu jednostavno otkači i – može da se krene.

motor-bar2

-Što se tiče same vožnje ja sam zadovoljan, vozim polako i oprezno,  moja uobičajna brzina po gradu je do 30-50km/h, maksimalno sam  vozio do 90km/h. Prikolica ne vuče ni u desnu ni u lijevu stranu, ponaša se sasvim u redu kada se vozi ravnim i dobrim asfaltom, ali kako je kod na vrlo malo takvoga asfalta mora se voziti oprezno.

motor-bar3

Osjecam da mi je vožnja bolja i stabillnija kada sjedi u prikolici suvozač težine do 70kg. Skretanje u lijevu stranu je lakše kada se u krivini pomalo koči a u desnu stranu kada se u krivini daje gas – objašnjava do detalja ovaj pasionirani motorista kojeg svakodnevno možete vidjeti na ulicama Bara.

Njegova supruga, kako kaže, radi, tako da veliki dio vremena on brine o malom Milutinu. Momci se druže i uživaju!

(Volim Podgoricu)

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com