PODGORICA: Zmajeviću određen pritvor do 30 dana - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zmajeviću određen pritvor do 30 dana

Nikšićaninu Vladu Zmajeviću određen je pritvor do 30 dana.

Odluku je donio Istražni sudija Višeg suda Vladimir Novović

Specijalni policijski tim uhapsio je juče Zmajevića zbog sumnje da je 1999. godine u kosovskom selu Žegra ubio sedam civila albanske nacionalnosti.

Zmajević je uhapšen po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Vukčević.

Zmajevićev advokat po službenoj dužnosti Lazar Aković rekao je da je njegov klijent pred tužiteljkom negirao zločin.

Zmajevića – dobrovoljca u Vojsci Jugoslavije,  tužilaštvo sumnjiči da je zvjerski ubio pet muškaraca i dvije žene, a da je neke od njih potom i opljačkao.

Osumnjičen je da je 29. marta 1999. godine, u vrijeme ratnih dešavanja, kao pripadnik 175. motorizovane brigade VJ zajedno sa još pet pripadnika te jedinice obilazeći selo Žegra kod Gnjilana, ušao u kuću Ukšina Ukšinija i u glavu mu ispalio hitac iz automatske puške i ubio ga.

Tužilaštvo  sumnja da je  nakon toga nožem ubio Ukšinijevu suprugu Džavahiru, ubadajući je sječivom u predjelu glave i vrata. Potom je navodno ukrao  iz njihove kuće zlatni nakit i 100 maraka.

Zmajević je osumnjičen i da je istog dana sa dvojicom vojnika došao u dvorište kuće Tahirija Šućerija sa namjerom da mu otme auto. Kada se Šućeri usprotivio tome, Zmajević ga je ubio ubadajući ga nožem više puta u grudi i odvezao se  vozilom žrtve.

Sljedećeg dana, Zmajević je navodno naredio nepoznatom vozaču kamiona koji je prevozio njega i još jednog vojnika sa karaule da se zaustavi, jer je pored puta vidio čobanina. Pitao ga je ko je i odakle je, a kada mu je ovaj odgovorio na albanskom jeziku, Zmajević je u njega ispalio tri hica iz automatske puške i ubio ga, sumnja tužilaštvo. Ni srpsko ni crnogorsko tužilaštvo još nijesu otkrili identitet tog čobanina.

Istog dana je od drugog vojnika tražio da ga sa karaule preveze u selo Žegra, da bi krvavi pir nastavio u dvorištu kuće porodice Haziri.

Tužilaštvo sumnja da je na pragu kuće ubio dva brata Miljazima i Ćazima iz automatske puške. Potom je navodno ušao u kuću i ubio Ćazimovu suprugu Ćamilju. Nju je udarao nožem po glavi i nakon toga u nju ispalio rafal iz automatske puške. Iz njhove kuće navodno je ukrao zlatni prsten i minđuše, upaljač, daljinski upravljač za televizor, punjač za mobilni, futrolu za naočare, tabakeru…

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com