STRAVIČNA NESREĆA KOD SVETE PETKE: Poginuo bračni par, djetetu se bore za život - Volim Podgoricu

STRAVIČNA NESREĆA KOD SVETE PETKE: Poginuo bračni par, djetetu se bore za život

Državljaninu Srbije D. Simiću (46) određen je pritvor i protiv njega je pokrenut postupak u Makedoniji zbog sumnje da je u sredu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo makedonski bračni par Biljana (32) i Nebojša Pakić (41), a njihov sedmogodišnji sin zadobio je povrede opasne po život.

Nesreća se dogodila na autoputu Demir Kapija – Udovo, u blizini mjesta Sveta Petka. Simić se sa suprugom N. S. (37) i dvoje djece vraćao sa odmora. Prema navodima makedonskih medija, on je krenuo da pretiče na punoj liniji. Do nesreće je došlo kada je vozeći „audi“ prešao u lijevu traku i izletio pred autobus „Strumica ekspres“, za čijim je volanom bio G. V. (60). Vozač autobusa koji je pokušao da izbjegne sudar skrenuo je u suprotnu traku, gdje je bio automobil „fijat sejćento“, u kojem se nalazila porodica Pakić.

Foto: Facebook printscreenFoto: Facebook printscreen

U bolnicu u Velesu sa slomljenim kukom je dovezena i N. S., supruga vozača „audija“ i njihovo dvoje djece, djevojčica (15) i dječak (17). Oni su, kako je izjavio doktor Petre Kodovski iz bolnice u Velesu, prošli bez povreda, ali su bili u šoku.

Nakon policijskog uviđaja koji je trajao pet sati, nadležni javni tužilac u Osnovnom sudu Đevđelije podnio je predlog za određivanje pritvora od osam dana za Simića i predlog za pokretanje postupka protiv vozača autobusa G. V.

Takođe, naloženo je da se automobilima i autobusu uradi vanredni tehnički pregled, saslušaju svi svjedoci i prikupe tragovi sa mjesta nesreće. Takođe su uzeti uzorci krvi i urina vozačima „audija“ i autobusa, dok su tijela nastradalih poslata na obdukciju.

(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com