NAPAD NA CRNOGORSKE PREDSTAVNIKE U BRAZILU: Delegacija doživjela težak stres - Volim Podgoricu

NAPAD NA CRNOGORSKE PREDSTAVNIKE U BRAZILU: Delegacija doživjela težak stres

Šef misije Crnogorskog olimpijskog komiteta na Igrama u Rio de Žaneiru Andrija Popović kazao je da su predstavnici MOK-a obaviješteni o napadu na naše predstavnike u Brazilu, kao i da su oni doživjeli težak stres zbog cijele situacije.
Službenik Crnogorskog olimpijskog komiteta Nikola Đurović,  predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini, koja je nadležna za Brazil Miljan Mugoša, te dvojica predstavnika crnogorske dijaspore – Božidar Šaranović iz Amerike i Nikolas Vukasović iz Argentine napadnuti su sinoć u Rio de Žaneiru, u blizini aerodroma.

„Obavijestio sam predstavnike MOK-a o teškom incidentu. Informisan sam da je policija pronašla oteti automobil blizu olimpijskog sela. Ovo je naravučenije za sve naše ljude u Riju, da se nikako ne kreću van bezbjednosno zaštićenih zona – a to su olimpijsko selo, borlilšta i olimpijski park. Sve ostalo mjesta su vrlo riskantna”, rekao je Popović.

Nažalost, naša delegacija nije jedina koja je doživjela neprijatnost u Rio de Žaneiru.

„Sada i saznajemo da ovo nije izolovani incident, da se nešto slično događalo i ostalim delegacijama, tako da bezbjednost očigledno nije na visokom nivou.. Naravno, urađeno je mnogo toga, ali teško je biti apsolutno zaštićen u ovako velikom gradu, koji je ugrožen socijalno-ekonomskim poteškoćama i strah me da ćemo imati još problema”, istakao je Popović.

Nada se da će se napadnuti predstavnici crnogorske delegacije brzo oporaviti od doživljenog stresa.

„Osnovno je da su naši ljudi nepovrijeđeni. Doživjeli su težak stres, nadam se da će se i od toga brzo oporaviti i da ćemo ubuduće voditi brigu samo o našim sportistima i njihovim nastupima“, zaključio je Andrija Popović.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com