LAVICE vezale peti poraz, Adžić potvrdio da ODLAZI - Volim Podgoricu

LAVICE vezale peti poraz, Adžić potvrdio da ODLAZI

Ni u poslednjem nastupu na Olimpijskim igrama „lavice“ su igrale u „okvirima“ u kojima su i sve prethodne pa je i eilog bio isti: Brazil – Crna Gora 29:23

Ponovo su u igri izabranica Dragana Adžića bile prisutni isti problemi kao i u prethodna četiri meča – previše tehničkih grešaka u napadu, očajna organizacija napada i ne oduševljavajuća odbrana. To je donijelo tek za nijansu manje ubjedljiv poraz od onoga koji su pretprjele u prethonom kolu kada su crnogorski tim demolirale Norvežanke.

Brazilke su se u prvom poluvremenu brzo odlijepile (10:5), i potom uglavnom održavale razliku koja je u jednom trenutku oborena na dva gola minusa (12:10) na poluvremenu. Najzaslužnija za hvatanje priključka bila je glmanka “lavica” Marina Rajčić.

Najveća razlika viđena je u drugom dijelu, u 49. minutu kada su Brazilke povele 25:19.

Najefikasnija u redovima Crne Gore bila je Pavićević sa šest golova, Katarina Bulatović, Jovanka Radičević i Majda Mehmedović postigle su po četiri, Đurđina Jauković dva, a a po jedan Ema Ramusović, Anđela Bulatović i Milena Raičević.

Ana Paula Belo je predvodila Brazil sa šest pogodaka, jedan više od Aleksandre Martinez.

Dragan Adžić je nakon meča sa Brazilom na Olimpijskim igrama potvrdio da je to bio posljednji njegov meč na klupi Crne Gore.

Nakon šest sjajnih godina Adžić je odlučio da napusti reprezentaciju Crne Gore.

Ovo je u razgovoru sa novinarima u Rio de Žaneiru, Adžić potvrdio, i praktično se oprostio od reprezenzacije.

“Ovoliko godina nijedan trener u rukometu nije radio dva posla – u klubu i reprezentaciji. To me iscrpilo, organizam jednostavno traži odmor. To je ogromno trošenje energije, jer se konstantno traži vrhunski rezultat. Znam kako se to odrazilo i na moje zdravlje. Dao sam cijelog sebe svih ovih godina, sve od sebe su dale i djevojke, kojima sam beskrajno zahvalan na svemu. One su dale sve od sebe i u Riju, ali ja nisam uspio da ih dovoljno dobro pripremim, ja nisam bio spreman da dam maksimum. A za svaki loš rezultat trener mora da bude odgovoran. Vjerujem i nadam se da će im se na narednom takmičenju vratiti osmjeh na lice”, rekao je Adžić i nastavio:

“Dao sam sve što sam imao, nadam se da sam dao doprinos našem rukometu, zemlji, naciji… Ogromnu zahvalnost dugujem sjajnom stručnom štabu, izuzetnim saradnicima u savezu i klubu. Veliku zahvalnost dugujem predsjedniku RSCG Predragu Boškoviću koji je vratio Bojanu Popović, a njen povratak je i najvažniji trenutak u crnogorskom rukometu. Bez nje, ne bi bilo ni mene”, istakao je Adžić.

Kako ističe, bio je blizu i ranije da napusti kormilo “lavica”.

“Bio sam jako blizu odlaska i prije Rija, svih ovih godina nisam imao prostora za odmor, a to što nisam bio na visini na ovim Olimpijskim igrama samo je ubrzalo i potvrdilo da sam bio u pravu da mi je potrebno resterećenje”, zaključio je Adžić.
Brazil – Crna Gora 29:23 (12:10)

FUTURO Arena. SEDMERCI: Brazil 3 (3) Crna Gora 5 (4)

BRAZIL: Arenhart, Pesoa, Diniz, Martinez 5, Roča 1, Peidade 1, Lima de Araujo 3, Franca da Silava 4, Belo 6, Kvintino 1, Roča 1, Teleska 3, Fier de Moura 1, Fačinelo 3.
CRNA GORA: Rajčić, Barjaktarović, Petrović, Radičević 4, Jovanović, Jauković 2, A. Bulatović 1, Kukovac, K.Bulatović 4, Ramusović 1, Mehmedović 4, Pavićević 6, Raičević, 1, Lazović.

GRUPA A:

Brazil – Crna Gora 29:23
Norveška – Rumunija (21:40)
Španija – Angola (00:50)

TABELA: Brazil 8, Norveška 6 (-1), Španija 6 (-1), Angola 4 (-1), Rumunija 4 (-1), Crna Gora 0.

GRUPA B

Švedska – Francuska (u toku)
Holandija – Rusija (19:40)
Argentina – Južna Koreja (02:40)

TABELA: Rusija 8, Francuska 6, Švedska  5, Holandija 4, Južna Koreja 1, Argentina 0.

Gotovo je: "Lavice" vezale i peti poraz

Foto Anto Baković

(Izvor: mondo.me)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com