VOJKAN JE NAJJAČI CRNOGORAC: Kada vidite kako se ISTEŽE neće vam biti dobro! (FOTO) - Volim Podgoricu

VOJKAN JE NAJJAČI CRNOGORAC: Kada vidite kako se ISTEŽE neće vam biti dobro! (FOTO)

Najsnažniji  Crnogorac, u čijim bicepsima stanuje dinamit, Vojkan Todorović iz Nikšića sa nepunih 30 ljeta upisao se među velikane – gladijatore! Jer, sve ono što je postigao do sada i što još čini, ravno je podvigu.

vojkan0

Prvak je Evrope i Crne Gore u sportskom penjanju, a u obaranju ruke do 95 kilograma nema mu ravnog od mora do Durmitora. Sa jednom rukom drži se iznad ponora, dok onima koji ga posmatraju zastaje dah. Vojkan kao od šale pravi zgibove na malom prstu jedne ruke!

Foto privatna arhiva
Foto privatna arhiva

Na podlaktici “nosi” drugare koji žele da se uvjere u njegovu snagu i vještinu. Može da ponese četvoricu okačenih o vratu, visi na šipki 30 minuta dok prosječan čovjek ne može ni tri! Ima sjajan odraz, pa je skačući udalj (3,45 m) oborio crnogorske rekorde… Želja mu je da uđe u Ginisovu knjigu, ali će mu vrata društva velikih biti širom otvorena kada osvoji Svjetski kup u obaranju ruke koji će se održati u Hrvatskoj.

vojkan2

 – Biće vremena za Ginisa, jer spremam još mnogo iznenađenja – otkriva u razgovoru za “Novosti” ovaj Nikšićanin koji “puca” od snage i čijim mišicama bi pozavidjeli mnogi đetići.

– Želja mi je da se u obaranju ruke popnem na krov svijeta, jer sam ubeđen da mogu do trona.

Todorović kaže da se razvijao bez ikakvih preparata, da je snagu ponio od rođenja a potom je “glancao” u teretani. Priznaje da ima zanimljiv trenažni proces, pa umjesto tegova i drugih pomagala, u zamenu za te rekvizite dobro mu dođu drugari!

OSVAJANjE STIJENE
vojkan3
Najteži izazov u sportskom penjanju u Crnoj Gori, Vojkan je imao kada je osvajao stijenu od Podgorice ka Smokovcu i na kraju zaradio čistu desetku.
– Visiti 30 metara iznad tla nije nimalo lako, ali moja snaga i izdržljivost pobijedile su “ljutog protivnika” – kazuje Vojkan Todorović.
vojkan4

– Vježbe koje upražnjavam jačaju prste šaka, ili “grip” i biceps, koji je jako važan za obaranje ruku. Vježba je izuzetno teška jer ni moj drug ne “visi” tek tako, već izvodi vježbu front leaver i koja je takođe dosta teška. Na podlaktici držim prijatelja koji ima 75 kilograma i to je sjajna vježba za biceps tehniku hook u obaranju ruku. Radi se izdržaj sa što većom težinom. Toliku težinu mogu da držim oko 15 sekundi. Inače se radi sa tegom, ali ja to ponekad radim sa drugovima jer je mnogo teže držati čovjeka, najviše zbog balansa – otkriva Vojkan.

RUS I KANAĐANIN

vojkan5

Za Vojkanove podvige čuo je i čuveni Kanađanin Devan Laret iz Kanade, svjetski prvak u obaranju ruke.

– Gledao je moje snimke i bio je oduševljen. Poželio je da sparingujem kod njega – kaže Todorović, kome je idol u ovom vraški teškom sportu Denis Kuplenko iz Rusije, kolos od 145 kilograma!

vojkan-todorovic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com