HRONO PALAČINKE od heljdinog brašna i maslinovog ulja: PREPORUKA DR ALENA DELABOA, tvorca hrono ishrane (RECEPT) - Volim Podgoricu

HRONO PALAČINKE od heljdinog brašna i maslinovog ulja: PREPORUKA DR ALENA DELABOA, tvorca hrono ishrane (RECEPT)

Hrono ishrana pomaže kod metaboličkih poremećaja i podrazumijeva konzumiranje namirnica u odgovarajućem dijelu dana, kako bi se iskoristila njihova energetska vrijednost na pravi način i kako bi zadovoljile sve potrebe organizma, bez skladištenja masti u tijelu.

Detaljne predloge hrono jelovnika kao i objašnjenje principa hrono ishrane dao je dr Alen Delabo u svojoj knjizi “Hrono ishrana na francuski način”.

Ovaj doktor medicine i hrono nutricionista se pored upravljanja Odsekom za klinička istraživanja IREN'S, bavio i nastavom na Univerzitetu u Burgonji u cilju edukacije svojih francuskih i stranih kolega u vezi sa hrono ishranom.

Evo jednog predloga dr Delaboa koji daje u knjizi “Hrono ishrana na francuski način”, za slane palačinke od heljdinog brašna i maslinovog ulja:

Sastojci:

  • 1/2 suvog kvasca
  • 125 g heljdinog brašna
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 2 jajeta
  • 100 g rendanog ementalera
  • so i mljeveni biber (po ukusu)

Priprema:

Veče prije: dodati rendani ementaler i dobro promiješati. U činiji pomiješati brašno i kvasac. Dodati prstohvat soli i pobiberiti. Formirati udubljenje u sredini i staviti jaja. Promiješati lagano varjačom. Sipati malo-pomalo mlako mlijeko, neprestano miješajući. Dodati rendani ementaler i dobro promiješati.
Ostaviti tijesto 1 sat na sobnoj temperaturi (pokriti folijom i staviti u frižider).
Ujutro: u tiganju za palačinke zagrejati na umjereno jakoj vatri maslinovo ulje i dodati malu kutlaču tijesta. Razliti tijesto ravnomjerno po tiganju. Pržiti svaku palačinku otprilike 20 sekundi sa svake strane.
Na plitak tanjir staviti 8 palačinaka.”

hrono_palacinke_od_heljdinog_brasna_i_maslinovog_ulja_preporuka_dr_alena_delaboa_tvorca_hrono_ishrane_recept_1

Izvor: Lovesensa

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com