RADNA AKCIJA U PLAVU: Čiste put od Bogajiće do Paljeva - Volim Podgoricu

RADNA AKCIJA U PLAVU: Čiste put od Bogajiće do Paljeva

Akcija čišćenja puta od sela Bogajiće do Paljeva, dužini oko osam kilometara počela je prošlog vikenda. Inicijativu je, kako prenosi Dan, pokrenuo mještanin Ismet Barjaktarević.

Kako je istakao Barjaktarević, put je probijen prije oko dvije decenije i više niko nije obraćao pažnju na njega tako da je bilo krajnje vrijeme da se nešto preduzme. Put koristi oko trideset mještana koji izdižu na katune ili odlaze u vikendice.

“Kiše su oštetile put, koji je zarastao u rastinje, ostao bez propusta, zatrpan je i otpadom, i više nije bilo čekanja… Morali smo odmah nešto da preduzmemo. Obim posla je veliki, biće sigurno preko deset dana intenzivnog rada”, kazao je Barjaktarević.

S obzirom na to, dodaje on, da su ljudi ovih dana veoma zauzeti radovima na imanju, dogovorili su se da ove poslove izvode vikendom tako da će im trebati duži period da sve završe.

“Važno je, ipak, da se put sanira i bude bezbjedniji. Radimo krampovima, lopatama, kosijerima, sjekirama, motornim testerama, a ako bi nam Opština izašla u susret onda bi se mogla angažovati i neka mašina pa bi sve bilo lakše i kvalitetnije urađeno. Predaćemo zahtjev Opštini, a ovim putem apelujemo i na sve druge koji mogu da nam pomognu”,  kazao je Barjaktarević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com