PUCNJAVA ISPRED LOKALA: Policija saslušala Kasumovića - Volim Podgoricu

PUCNJAVA ISPRED LOKALA: Policija saslušala Kasumovića

Beranac David Kasumović došao je sa advokatom u zgradu policije 40 dana nakon pucnjave u kojoj su povrijeđeni njegovi sugrađani Ivan Biletić (33), Radomir Đukić (33) i Vladan Milunović (29), nakon čega je pušten na slobodu.

Pucnjava se dogodila u noći 11. i 12. juna ispred nekadašnjeg beranskog lokala “Klub 29“, sadašnjeg lokala “Firma”.

Pozivajući se na nezvanične informacije iz policije, više crnogorskih medija tada je objavilo da se traga za Kasumovićem zbog sumnje da je pucao na sugrađane.

Ta informacija do danas nije demantovana.

“Vijesti” su zbog toga zatražile od Uprave policije zvaničan odgovor da li je Kasumović uhapšen.

U odgovoru piše da službenici Centra bezbjednosti Berane preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u kako bi rasvijetlili pucnjavu.

“Dana 21. jula u službene prostorije CB Berane, u prisustvu svog advokata, pristupio je D. K. (David Kasumović), nakon čega su policijski službenici uzeli izjavu u vezi sa predmetnim krivičnim djelom o čemu je upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Nakon uzete izjave, a s obzirom na činjenicu da ovo lice nije imalo status osumnjičenog ili zadržanog lica u vezi sa pomenutim krivičnim djelom, po nalogu nadležnog tužioca D.K. nije ni ograničena sloboda kretanja”, odgovorili su iz Uprave policije.

Krivična djela koja se stavljaju na teret za sada nepoznatoj osobi koja je pucala na Biletića, Đukića i Milunovića su – teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Mediji su u junu objavili da je Kasumović pucao na sugrađane u noći 11. i 12. juna ispred lokala “Klub 29“.

Đukić je od metka zadobio tešku tjelesnu povredu natkoljenice, a Milunović i Biletić prostrijelne rane na nogama.

Pucnjava se navodno dogodila nakon svađe u diskoteci zbog računa za piće, koji je u tom ugostiteljskom objektu napravio Kasumović. Ta informacija nije potvrđena.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com