12 DANA DO POČETKA ŠKOLSKE GODINE: Đaci škole “Milan Vuković” ne znaju gdje će! - Volim Podgoricu

12 DANA DO POČETKA ŠKOLSKE GODINE: Đaci škole “Milan Vuković” ne znaju gdje će!

Ipak, i dalje je nepoznanica gdje će učiti đaci Osnovne škole “Milan Vuković” sa Savine. Konačnu odluku trebalo bi da donese resorno ministarstvo. Opština Herceg Novi je u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom prosvjete, radi prevazilaženja trenutne situacije. O optimalnom rješenju ubrzo će i odlučiti, jer škola počinje za 12 dana, a još uvijek se ne zna gdje će učenici pohađati nastavu, pišu Dnevne novine.

OŠ “Milan Vuković”

Ipak, mališani iz vrtića “Naša radost” na Savini sljedeću nastavnu godinu sasvim izvjesno pohađaće u prostorijama JU SMŠ “Ivan Goran Kovačić” na Savini, gdje je već počela adaptacija određenih prostorija. Za tu namjenu biće takođe preuređene i prostorije objekta Dnevnog centra u Igalu.

U aprilu je zatvoren vrtić na Savini zbog urušavanja i ugrožene bezbjednosti skoro 300 mališana, a onda je i Ministarstvo zabranilo rad OŠ “Milan Vuković” u neposrednoj blizini, sa više od 700 đaka.

Prema nekim informacijama, razmatra se mogućnost da osnovci sa Savine, ipak, i narednu školsku godinu ostanu u matičnoj zgradi, jer nije toliko ugrožena kako se u prvi mah vjerovalo, a neophodno je obaviti manje sanacione radove koji ne bi ometali nastavu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com