Opština Berane daje besplatne udžbenike za sve osnovce - Volim Podgoricu

Opština Berane daje besplatne udžbenike za sve osnovce

I Opština Berane finansiraće komplete udžbenika za sve osnovce sa teritorije Opštine koji će biće dodijeljeni prvog dana školske godine.

Kako je saopšteno, ovom aktivnošću lokalne uprave biće obuhvaćeno preko 2.700 školaraca sa teritorije beranske opštine, a prema riječima Predsjednika opštine Dragoslava Šćekića, lokalna uprava uložila je velike napore kako bi obećanje dato prethodne godine bilo ispunjeno.

“Posebna pažnja biće usmjerena na seoske škole, radi povećenja što većeg broja učenika. Želimo da opravdamo ulogu servisa građana i da pokažemo da opštine i država moraju biti socijalno odgovorni prema svojim građanima. Potpuno smo svjesni trenutnog standarda naših građana i da je pomoć za njihov budžet potrebna, a samim tim idemo u pravcu podizanja nivoa obrazovanja , kao stuba razvoja naše zajednice, kao i ohrabrivanja mladih bračnih parova u razvoju porodice. Očekivali smo, u ovoj jednoj od najznačajnijih akcija za naše građane i Opštinu, da ćemo imati punu podršku od državnih institucija. Nijesmo tražili nikakav povlašćeni položaj za nabavku udžbenika, već samo smatramo da zaslužujemo barem tretman kakav imaju sve knjižare distributeri na teritoriji Crne Gore, što podrazumijeva odobravanje određenih popusta pri nabavci”, istakao je on.

Opština Berane je prva opština u Crnoj Gori koja je prije dvije godine svim prvacima, a naredne svim učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole obezbjedila besplatne udžbenike.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com