Vojska se mučila, ali je POBIJEDILA - Volim Podgoricu

Vojska se mučila, ali je POBIJEDILA

Vojska Crne Gore u prvom meču predkvalifikacija za Ligu Šampiona, savladala Blue Magic iz Dablina rezultatom 3:1

Crnogorski prvak u malom fudbalu, ekipa “Vojska Crne Gore”, pobjedom je otvorila preliminarni turnir kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se održava u Podgorici.

“Vojnici” su večeras nakon preokreta savladali šampiona Republike Irske, ekipu “Blue Magica” sa 3:1.

Gosti su poveli u 10. minutu golom Paskieviča, da bi Zdravko Đoković tri minuta prije kraja prvog poluvremena poravnao na 1:1. Otpor uslovno rečeno “Iraca” jer je 13 od 14 igrača u ekipi poljskog porijekla, su u posljednjoj četvrtini meča slomili Milan Lakčević i Zoran Barović, golovima u 32. i 34. minutu.

“Vojska Crne Gore” je prva na tabeli nakon prvog kola, zbog bolje gol razlike od grčke “Atine”, koja je u prvom meču grupe savladala “Tre Fiori” iz San Marina sa 3:2.

Crnogorski šampion danas igra meč drugog kola sa “Tre Fioriem”. Duel u Sportskom centru “Morača” počinje u 20.30 časova.

Ali da se vratimo malo na neke stvari koje su zabrinule mnoge ljubielje futsala u Crnoj Gori ali i prvae navijače “Vojske”. Pod “pravim navijačem” podrazumijevam one koji ne tapšu po ramenu trenera Aleksijevića, već mu i u ovoj pobjedi, kojoj se ne gleda u zube, ukazuju na greške, kojih je sinoć bilo na pretek. Ove sezone “vojnicima” su se priključili Marko Bajčetić (nije igrao zbog crvenog kartona od prošle sezone protiv “Nacionala”, kada je nastupao za KMF “Titograd”), te Zoran Zola Barović takođe iz “Titograda” i Ognjen Šušić iz “Studentskog doma”.

Zaključak je taj, da se “Vojska” sinoć nije naigrala, momci koji su sinoć bili u bijelim dresovima, nijesu pokazali ni djelić one igre, borbenosti i požrtvovanosti, pa ni duha iz velikih mečeva u finalu play off-a protiv  KMF “Nikšića”. Tačno je da je “Vojska” od prvog minuta imala sijaset šansi, međutim nijesu se realizovale na pravi način, a kada se to desi, onda morate primiti kaznu, koju je realizovao Paskijevič iz kontre za pokantnih 0:1.

Nakon primljenog gola u 10. minutu Paskijeviča, domaćini su se odjednom povukli, pa igrali toplo-hladno. Povezanost nije bila jača strana “vojnika”, pa je dosta pasova završavalo u prazno, u gol aut i nikome.

Na kraju došlo je sve na svoje, ali uz mnogo kidanja živaca prije svega treneru Aleksijeviću, publici i navijačima. “Vojska” je pregrmjela po nekima, možda i najozbiljnijeg protivnika na turniru, a ne “Atina 90” kako su mislili mnogi. Jer Atina je u tom meču protiv “Tre Fioria” jedva izvukla pobjedu od 3:2, a uz to igrali su tragično. Još lakši put “vojnicima” sada su omogućili i onih osam igrača “Atine” koji su pred sam početak kvalifikacija prešli u “AEK” i tako oslabili Atinjane pred put u Podgoricu.

Vojska je krenula i pobijedila, sada ostaje samo pametno da se igra i prolazak neće doći u pitanje.Na žalost pobjeda je imala i cijenu, a ona je bila povreda najboljeg igrača “vojnika” Zdravka Đokovića, koji je dobio u drugom poluvremenu jak udarac u koljeno i najvjerovatnije će pauzirati današnji meč protiv “Tre fioria”.

Autor teksta, ovim riječima ne želi da umanji pobjedu i borbu “vojnika”, ali itekako želi da se svi u taboru “Vojske Crne Gore” probude, uozbilje i “stisnu petlju” da već danas od 20.30h, rascijepaju “Tre Fiori” i napune mrežu Maltežana do vrha.

“VOJSKA CRNE GORE” – “BLUE MAGIC” 3:1 (1:1)

Dvorana “Morača”
Sudije: Marko Rotenfluh (Švajcarska) i Omar Rafik (Norveška)
Strijelci: 0:1 Paskievič 10, 1:1 Đoković 17, Lakčević 32, Barović 35
Žuti kartoni. Barović, Đoković, Mugoša (Vojska CG), Ofiara (Blue Magic)

Vojska CG: Drobnjak 8, Barović 7.5 , Radulović 7, Lakčević 8 , Đoković 8 , Zogović , Pušonja 8 , Čabarkapa 7 , Jakšić 7 , Mugoša 7, Pejović 7, Šušić 7, Jovović

Blu Medžik: Rosiek 7.5 , Adamčik 5, Radzivoniuk 5 , G.Porzega 6, Rudzik 6, Virkus, Kovaluk 6, P.Porzega, Kazanova 6, Ofiara 6, turek, Opeldus , Paskievič 6, Pospula

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com