BATRIĆEVIĆ NAPUSTIO GP URA: Glavna briga opozicije ko je veći Milov protivnik - Volim Podgoricu

BATRIĆEVIĆ NAPUSTIO GP URA: Glavna briga opozicije ko je veći Milov protivnik

Član Građanskog pokreta URA Boban Batrićević napustio je taj savez prije dvadeset dana, saznaje portal Antena M.

Tu informaciju potvrdio je i Batrićević. Kako je objasnio, razlozi su i lični i koncepcijski.

“Da, tačno je da sam napuštio URA. Prije dvadesetak o tome sam obavijestio predsjedništvo partije. Neki od razloga su lične, a neki koncepcijske prirode. Prije svega na tu odluku sam se odlučio zbog razočarenja u crnogorsku političku klasu, koja više od dvije i po decenije bez vizije i strategije uništava našu državu. S jedne strane imamo predatorsku vlast, s druge strane predatorsku opoziciju sa zbilja par svijetlih primjera, ali koja nije sposobna da se ujedini i na taj način postane ozbiljna alternativa DPS-u”, rekao nam je Batrićević.

Kako je objasnio u cijeloj priči mnogo je ličnih ambicija, interesa i kalkulacija koje mu ne odgovaraju.

“To umnogome troše energiju – dakle umjesto da se borimo protiv ovakvoga načina vladanja Crnom Gorom, mi smo prinuđeni da se borimo između sebe, o čemu vam posebno govore međuopoziciona mjerenja mačeva ovih dana – ko je veći “Milov protivnik” i ko je “istinska opozicija”, naveo je Batrićević.

Naglašava da se s politikom URA-e počeo razilaziti još prije pola godine kad je donešena odluka da se uđe u vlast, bez izbornoga legitimiteta.

“Tada je cetinjski odbor URA-e, koji predstavlja najveće bogatstvo na crnogorskoj političkoj sceni, bio protiv ulaska i zajedno s tadašnjim potpredsjednikom Radom Bojovićem upozoravao na opasnost ulaska u vlast. Već tada je bilo jasno da nam se putevi razilaze, a posljedica toga bila je moje istupanje iz Koordinacionoga odbora URE, još u februaru/martu”, poručuje Batrićević.

Glavni razlog izlaska je u činjenici da se URA transformiše u političku partiju, a Batrićević sebe ne vidi kao partijskog vojnika.

“Mislim da se partitokratiji ne može odgovarati praksom i šinjelom političkih partija. Ipak, s ljudima iz URA-e lično ostajem prijatelj, smatram i dalje da je URA s programom koji ima predstavlja svijetlu tačku na našoj nesrećnoj sceni, ali njihova personalna rješenja moraju odgovarati tome programu. U nastavku političke borbe želim im svu sreću i želim da se u oktobru konačno prekine s ovakvom praksom vladanja u Crnoj Gori”, rekao je Batrićević.

Batrićevića su pitali i kakva je atmosfera u URA-e i da li će biti još ostavki.

“Ne smijem da govorim u nečije ime, pa to ne bih komentarisao. Podsjećam samo da je odlaskom Rada Bojovića URA ostala bez čovjeka koji je imao velike ideje i ispravan smjer”, poručuje Batrićević.

On je za kraj razgovora još jednom ukazao na značaj cetinjskog odbora URA-e.

“To je najbolje nešto što se ovome gradu i državi desilo još od vremena jedne nama svima drage političke partije koja se ugasila nekolike godine prije referenduma. Cetinjski odbor URE s Petrom Glendžom, Filipom Adžićem i mnogim drugim hrabrim građanima Cetinja, uvijek će imati moju podršku i simpatije”, rekao je Batrićević.

1 komentar

  1. Do you write more? It merely required a few moments to see your entry and so have an awareness that I know most people miss out on. Getting more people to join the discussion is usually a great thing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com